Now Reading:
Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak održao radni sastanak u Lendavi s kolegom županom Občine Lendava! „Suradnja sa susjedima je od vitalnog značaja”
Full Article 2 minutes read

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak održao radni sastanak u Lendavi s kolegom županom Občine Lendava! „Suradnja sa susjedima je od vitalnog značaja”

Gradonačelnik Murskog Središća i saborski zastupnik Dražen Srpak održao je radni sastanak u Lendavi s kolegom županom Občine Lendava Janezom Magyarom.

Grad Mursko Središće i Občina Lendava prije par godina potpisali su Sporazum o suradnji, a već tada je bilo rečeno da on neće biti samo mrtvo slovo na papiru.

Naime, oni surađuju po pitanju EU projekata te su tako prijavljena dva Interrega. S jednim bi se, ako projekt bude uspješno ocijenjen, u Murskom Središću izgradila tržnica, a u Lendavi na razglednom stupu Vinarium posebna rasvjeta. Drugi je pak vezan uz opremanje vatrogasaca.

Surađuje se i po pitanju turizma, zaštite prirode i elementarnih nepogoda, a čak i po pitanju prekogranične zaštite komaraca – također prijavljeni projekt u Interreg.

Tema sastanka bila je gradnja pješačko biciklističke staze od Murskog Središća do Lendave čime bi se osigurala sigurnost za pješake i bicikliste, kojih zbog ulaska Hrvatske u Schengenski prostor svakog dana ima sve više. Obzirom da će Mursko Središće uskoro biti povezano sa stazama do Čakovca stvorila bi se jedna značajna međudržavna biciklistička ruta.

Također, obnova mosta kod Regal shopa bila je jedna od tema. Oba projekta Občina Lendava je već pokrenula te se u razumnom periodu očekuje njihova realizacija. Razgovaralo se također o ponovnom uvođenju vlaka za Lendavu – planirano za 12. prosinac na čemu je župan Janez Magyar zahvalio gradonačelniku na angažmanu i pomoći kod Hrvatskih željeznica.

Dotakli su se također sudjelovanja Grada Mursko Središće na dvije nadolazeće manifestacije u Lendavi, a to su Bogračfest – 26. kolovoza te Lendavska Trgatev – 02. rujna.

Zaključili su da je suradnja među susjedima od krucijalnog značaja za razvoj obiju lokalnih zajednica jer znatno olakšava realizaciju potrebitih želja i projekata.

sjever.hr
13.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.