Now Reading:
Gradonačelnik Jakšić: “Imamo nikad stabilnije financije koje nam daju novi zamah u izgradnji naše Koprivnice”
Full Article 3 minutes read

Gradonačelnik Jakšić: “Imamo nikad stabilnije financije koje nam daju novi zamah u izgradnji naše Koprivnice”

Što je sve učinjeno u prvoj polovici mandata aktualne gradske vlasti te što je u planovima za naredne dvije godine mandata, danas je na konferenciji za novinare pobrojao gradonačelnik Mišel Jakšić, uz kojeg su bili njegova zamjenica Ksenija Ostriž, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal te pročelnici Ana Mlinarić, Dubravka Kardaš, Jasna Markušić, Petra Večenaj, Zdravko Punčikar, Tomislav Golubić i Dario Jembrek.

Izlaganje je tematski bilo podijeljeno na tri djela – područje društvenih djelatnosti, izgradnju i komunalno gospodarstvo te financije i EU fondove.

– Što se tiče društvenih djelatnosti i obrazovanja vrlo smo blizu cilja da svako dijete pronađe mjesto u predškolskoj ustanovi. Izgradili smo novi vrtić u Starigradu, adaptirali vrtić na Vinici, a prijavili smo na natječaj Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026. dva vrtićka objekta, vrtići na Bajeru i u prigradskom naselju Herešin za što je iz resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja odobreno 3.185.347,40 eura bespovratnih europskih sredstava za gradnju potpuno dva nova vrtićka objekta vrijednih oko 6 milijuna eura. Navedena dva vrtića primit će oko 300-njak djece – istaknuo je gradonačelnik Jakšić.

Isto tako, energetski je obnovljena OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“, izgrađena je sportska dvorana kod OŠ „Đuro Ester“, osiguran je produženi boravak u dvije škole, spremna je dokumentacija za dogradnju OŠ „Braća Radić“, radi jednosmjenske nastave, i dalje su za učenike osigurane besplatne knjige, radne bilježnice i bilježnice, a kao kruna ulaganja u obrazovanje je otvorenje novoizgrađene osnovne škole na Podolicama.

Gradonačelnik Jakšić iskazao je zadovoljstvo što je Koprivnica u 2022. godini proglašena Europskom prijestolnicom uključenosti i raznolikosti.

– Vodeći smo grad u Hrvatskoj po izdvajanju sredstava za naše studente, povećali smo naknade za novorođenčad, osigurane su uskrsnice i božićnice za umirovljenike i osobe s invaliditetom korisnike osobne invalidnine, sufinanciramo troškove prijevoza osoba s invaliditetom po gradu Koprivnici – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Posebnu zahvalu gradonačelnik je uputim svim Koprivničankama i Koprivničancima te tvrtki Komunalac na činjenici da je Koprivnica sa 61% razvrstavanja otpada drugi grad u Hrvatskoj po uspješnosti.

Što se tiče velikih investicijskih zahvata, u prve dvije godine mandata završena je rekonstrukcija središnjih Zrinskog trga i Trga bana Josipa Jelačića, u tijeku projekt aglomeracije, izgrađen je sportski objekt „NK Močile“, proširena je stambena zona „Lenišće B5“, izgrađena je pristupna prometnica u kompleksu Cerine, a završen je i skate park.

– U narednom razdoblju očekuje nas izgradnja rotora kod HAK-a i na Trgu mladosti, rotor kod nadvožnjaka na Zagrebačkoj, rekonstrukcija prometnice u Ulici Ante Starčevića, rekonstrukcija javne rasvjete na području grada, izgradnja pristupne ceste između Herešina i Peteranske ceste, pješačko – biciklistička staza između Štaglinca i Draganovca – naveo je gradonačelnik Jakšić samo neke od mnogobrojnih projekta koji će vrlo uskoro biti aktualni.

Gradonačelnik Jakšić je isto tako izrazio veliko zadovoljstvo što je grad Koprivnica dobio status ITU grada. Na taj način Koprivnica je osigurala 18 milijuna eura sredstava kojim se uskoro kreće u projekt nove tržnice i knjižnice, prometnog povezivanja s našim općinama, razvoj OPG-ova i kulturne baštine i daljnji razvoj Sveučilišta Sjever.

foto – Grad Koprivnica

sjever.hr/Grad Koprivnica

13.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.