Now Reading:
Predstavnici PU krapinsko-zagorske na 22. Sportskim igrama u Krapinskim Toplicama
Full Article 2 minutes read

Predstavnici PU krapinsko-zagorske na 22. Sportskim igrama u Krapinskim Toplicama

Sada već tradicionalno Policijska uprava krapinsko-zagorska 11. srpnja 2023. godine pridružila se sudionicima finalnih natjecanja 22. Sportskih igara učenika organiziranih od strane Društva sportskih igara učenika Krapinsko-zagorske županije na igralištu Osnovne škole u Krapinskim Toplicama.

Okupio se veliki broj mladih sa područja Krapinsko zagorske županije koji su se natjecali u mnogobrojnim sportovima. Policijski službenici prezentirali su niz svojih preventivnih aktivnosti, a prvenstveno je riječ o aktivnostima  usmjerenih prevenciji razvoja ovisnosti kod djece i mladih, u sklopu kojih policijska uprava daje i podršku aktivnostima koje razvijaju zdrave stilove života i kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i mladih, te aktivnostima namijenjenim sigurnom sudjelovanju u prometu. Sudionici natjecanja, njihovi roditelji i navijači imali su priliku dobiti informaciju o radu policije u području sigurnosti u prometu i prevencije razvoja ovisnosti kod mladih osoba uz podjelu prigodnih promidžbenih materijala.

Prezentirane su aktivnosti usmjerene na promicanje pozitivne kulture navijanja koja isključuje svaki oblik huliganizma, nasilja, diskriminacije i govora mržnje te poziva na „fair play“ igru, toleranciju i korektno navijanje.

Isto tako prezentirana je i preventivna aktivnost Biciklirajmo sigurno kroz edukaciju mladih i njihovih roditelja o mjerama koje mogu poduzeti kako ne bi bili žrtve krađe bicikla i kako sigurno sudjelovati u prometu a provedena je i besplatna za građane dobrovoljna evidencija bicikla

Podržavajući djecu i mlade za njihovu opredijeljenost prema športu i igri, dajemo im veliku podršku u jačanju njihovog samopouzdanja i poželjnog načina provođenju slobodnog vremena što je snažno oružje u prevenciji razvoja ovisnosti i drugih nepoželjnih oblika ponašanja. Mladi su upoznati s korištenjem tzv. „pijanih naočala“ koje simuliraju korištenje alkohola i droga, da vide kako alkohola i opojne droge utječu na njihovo stanje svijesti, percepciju i motoriku te koje su moguće posljedice upravljanja biciklima i motornim vozilima pod utjecajem tih sredstava.

Bila je to ujedno i prilika da se mladi upoznaju i sa policijskim zvanjem i radom policijskih službenika te kako postati policajac upoznajući ih i sa trenutno raspisanim natječajima Ministarstva unutarnjih poslova za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka i na natječaj za upis u III. razred Policijske škole „Josip Jović“.

tekst i foto: PU krapinsko-zagorska

sjever.hr 12.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.