Now Reading:
POTJERA IZ AKCIJSKOG FILMA U MEĐIMURJU! Maloljetnik ukrao kombi i izazvao dvije prometne nesreće
Full Article 2 minutes read

POTJERA IZ AKCIJSKOG FILMA U MEĐIMURJU! Maloljetnik ukrao kombi i izazvao dvije prometne nesreće

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, utvrđeno je da je stariji maloljetnik s područja Međimurske županije iz nezaključane kuće u Ulici Sitnice u Murskom Središću neovlašteno uzeo ključeve kombija čakovečki registarskih oznaka i njime se odvezao u smjeru Pribislavca, javljaju iz PU međimurske.

Policijski službenici iz PP Mursko Središće zaprimili su dojavu 63-godišnjaka, vlasnika kombija, noćas, 11. srpnja u 02:30 sati. Odmah zatim krenula je potraga u kojoj su policajci iz Čakovca u Ulici Zvonimira Baloga u Pribislavcu pronašli ukradeno vozilo, ali se prilikom pokušaja zaustavljanja maloljetni vozač odbio zaustaviti i nastavio voziti prema Čakovcu.

Za odbjeglim maloljetnim vozačem krenulo je nekoliko policijskih vozila. U ZAVNOH-ovoj ulici vozač je izazvao prometnu nesreću i zatim krenuo natrag prema Murskom Središću. Nakon toga je u Murskom Središću u Ulici Sitnice, gdje je i ukrao vozilo, izazvao još jednu prometnu nesreću, ali je odmah nakon toga uhićen i priveden u Policijsku postaju Mursko Središće na kriminalističko istraživanje.

U spomenutim nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba, ali je nastala materijalna šteta na postavljenim prometnim znakovima, ogradi dječjeg igrališta u Murskom Središću i ukradenom kombi vozilu.

Stariji maloljetnik je počinio kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari. Podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Ujedno, zbog izazvanih prometnih nesreća, upravljanja motornim vozilom bez položenog ispita te počinjenja dr. prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prema maloljetniku će se podnijeti optužni prijedlog Općinskom sudu u Čakovcu.

foto: ilustracija

sjever.hr

11. 07. 2023.

Input your search keywords and press Enter.