Now Reading:
Dominik Meštrić primio plaketu „Zlatne ruke” – nagrada HOK-a stigla u ruke vlasniku ugostiteljskog obrta Lovac iz Presečnog
Full Article 3 minutes read

Dominik Meštrić primio plaketu „Zlatne ruke” – nagrada HOK-a stigla u ruke vlasniku ugostiteljskog obrta Lovac iz Presečnog

Na nedavnoj svečanoj akademiji, koja je organizirana povodom Dana Hrvatske obrtničke komore, vrijedno komorsko priznanje – plaketu Zlatne ruke s pisanim priznanjem, primio je Dominik Meštrić, vlasnik ugostiteljskog obrta Lovac iz Presečnog.

Ovo visoko priznanje Hrvatska obrtnička komora dodjeljuje najzaslužnijim obrtnicima koji su svojom aktivnošću u jedinstvenom komorskom sustavu i radom u svojim obrtima dali izniman doprinos razvoju obrta i obrtničkih institucija.

-U sustavu Hrvatske obrtničke komore je 107 tisuća obrtnika, a priznanje Zlatne ruke primilo je nas 8, tako da sam ovo priznanje doživio kao veliku čast i priznanje za svoj dugogodišnji rad u obrtništvu. U obrtništvu sam još od 1995. godine, kada sam nastavio obiteljski posao koji je započeo moj otac Rudolf, koji je ugostiteljski obrt osnovao još 1961. godine. Cijeli svoj radni vijek radim u tom obrtu, a u obrtništvu sam i dulje, jer sam umjesto oca često odlazio na sastanke Udruženja obrtnika Novi Marof – istaknuo je Dominik Meštrić, dobitnik ovogodišnje plakete Zlatne ruke.

Ovaj poznati ugostitelj već godinama aktivno sudjeluje u radu Udruženja obrtnika Novi Marof, Obrtničke komore Varaždinske županije te Hrvatske obrtničke komore. U Udruženju obrtnika Novi Marof obnašao je funkcije predsjednika Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika, člana Upravnog odbora i Skupštine, a sada je na dužnosti potpredsjednika novomarofskog Udruženja obrtnika. Dominik Meštrić angažiran je i u Obrtničkoj komori Varaždinske županije, kao potpredsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika, a aktivan je i u Hrvatskoj obrtničkoj komori, posebice u organizaciji Obrtničkih igara.

-Uvijek rado sudjelujem u komorskim aktivnostima, pogotovo u humanitarnim akcijama. Uvijek sam nastojao pronaći vrijeme i za aktivnosti Komore i nije mi žao. Upoznao sam puno obrtnika i stekao odlične prijatelje širom Hrvatske. Jako me veseli i rad u organizaciji Sportskih igara, gdje sam zadužen za natjecanje u elektroničkom pikadu – naglasio je ovaj ugostitelj, koji je već 20 godina aktivan i u Udruzi vinogradara i voćara „Pinta“.

Na uspjehu svojemu dugogodišnjem članu čestitali su i članovi Udruženja obrtnika u Novom Marofu.

-Ovaj obrt, koji posluje već više od 60 godina, najbolji je dokaz da su obrtnici najžilaviji dio hrvatskog gospodarstva. Potrebno je puno znanja i iskustva, upornog i marljivog rada, da bi obrt opstao i s uspjehom poslovao više od 6 desetljeća. Ova plaketa Hrvatske obrtničke komore dokaz je da komorski sustav prepoznaje i cijeni Dominikov rad, i kao uspješnog obrtnika i kao našeg člana koji je uvijek spreman odazvati se i sudjelovati u komorskim aktivnostima. Izvrstan je kolega i uvijek se na njega možemo osloniti. Dominik je uvijek tu kada treba povući – naglasio je Zvonimir Pisačić, predsjednik Udruženja obrtnika Novi Marof.

Da je ovaj poznati ugostitelj iz Presečnog primjer uspješnog obrtnika istaknuli su i u Obrtničkoj komori Varaždinske županije.

-Čestitam kolegi Meštriću na ovom vrijednom priznanju, koje je stiglo u prave ruke, jer je Dominik vrijedan obrtnik, s velikim radnim i životnim iskustvom, koji je puno doprinio uspješnom radu cijelog sustava Hrvatske obrtničke komore. Ova plaketa je ujedno potvrdila i snagu obrtništva u našoj županiji – istaknuo je Igor Šoković, predsjednik Obrtnike komore Varaždinske županije.

sjever.hr
11.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.