Now Reading:
Započinje izgradnja novog Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice – Župan Kolar: Novi centar će biti mjesto gdje će sva djeca s teškoćama dobiti adekvatnu uslugu i podršku
Full Article 2 minutes read

Započinje izgradnja novog Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice – Župan Kolar: Novi centar će biti mjesto gdje će sva djeca s teškoćama dobiti adekvatnu uslugu i podršku

Potpisan je Ugovor o izradi idejnog rješenja za izgradnju Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice u petak, 7. Srpnja u prostoru Poduzetničkog inkubatora u Krapini te je održana koordinacija projektnog tima, čime zapravo započinje proces izgradnje novog Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice.

Ugovor vrijedan 27.500,00 eura s PDV-om potpisali su župan Željko Kolar i direktor AMG Studija d.o.o. Božidar Gorički, uz prisustvo zamjenice župana Jasne Petek, ravnatelja Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice Antuna Zupanca i pročelnice županijskog upravnog odjela za javnu nabavu i EU fondove Vlatke Mlakar.

– Županija ima poseban senzibilitet prema djeci s posebnim potrebama te nastojimo stvarati poticajne prostorno-materijalne i socijalne uvjete za njihov rast i razvoj. Pred nama je veliki, dugoročni projekt za kojeg će trebati puno znanja, strpljenja i financijskih sredstava, no svakako ćemo ga realizirati, a novi centar će biti mjesto gdje će sva djeca s teškoćama i sve osobe s invaliditetom dobiti adekvatnu uslugu i podršku – rekao je župan Željko Kolar.

Sa županom se složila i zamjenica župana Jasna Petek koja je istaknula važnost investicije.

Centar za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice djeluje u sklopu Specijalne bolnice te su ti prostori nedostatni za ostvarenje potreba djece s teškoćama u razvoju stoga smo krenuli u proces izgradnje novog prostora. Važno je voditi računa da novi centar radimo za dugotrajno razdoblje, da uvažavamo potrebe i usluge koje se sad pružaju, ali i potrebe djece s teškoćama u razvoju za novim uslugama, kako u području odgoja i obrazovanja, tako i u novim socijalnim uslugama – dodala je zamjenica župana Jasna Petek.

Ravnatelj Centra za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice Antun Zupanc istaknuo je zadovoljstvo započetim procesom izgradnje novog prostora.

– Današnji dan značajan je za Centar za odgoj i obrazovanje. Ovim potpisivanjem ugovora korak smo bliže realizaciji dugoočekivanog projekta, a sve kako bismo odgovorili na potrebe učenika, njihovih roditelja i zaposlenika – zaključio je ravnatelj Zupanc.

foto: Krapinsko-zagorska županija

sjever.hr/www.kzz.hr

10. 07. 2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.