Now Reading:
Koprivničko-križevačka županija: Organiziran 12. Memorijal hrvatskih dragovoljaca i branitelja
Full Article 1 minutes read

Koprivničko-križevačka županija: Organiziran 12. Memorijal hrvatskih dragovoljaca i branitelja

Podružnica Udruge hrvatskih dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata Koprivničko-križevačke županije jučer je organizirala 12. Memorijal hrvatskih dragovoljaca i branitelja u Peterancu koji se održava u spomen na poginulog Miroslava Blažeka te nestale hrvatske branitelje Željka Hojsaka i Dražena Takača.

Memorijalu su prisustvovali predsjednik Županijske skupštine Damir Felak i zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je pozdravio sudionike te im zahvalio na doprinosu očuvanju vrijednosti Domovinskog rata, napomenuvši kako Županija potporama braniteljskim udrugama daje obol u zajedničkom cilju čuvanja sjećanja na sve koji su živote dali za stvaranje hrvatske države.

Uz zamjenika Ljubića i predsjednika Felaka svečanosti otvorenja su prisustvovali i organizator i predsjednik Podružnice Stjepan Turi, načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić, načelnik Općine Gola Stjepan Milinković, Tatjana Mihaldinec ispred Ministarstva branitelja Područnog odjela Koprivnica te predstavnici brojnih braniteljskih udruga.

Uz mimohod do spomenika hrvatskim braniteljima, položeni su vijenci i zapaljene svijeće, a zatim je održana sveta misa. Program je nastavljen druženjem uz razne sportske igre i druge sadržaje.

sjever.hr/kckzz.hr
10.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.