Now Reading:
Zamjenica Zagorec u Zelendvoru na županijskom natjecanju u gađanju glinenih meta – disciplina parkur
Full Article 2 minutes read

Zamjenica Zagorec u Zelendvoru na županijskom natjecanju u gađanju glinenih meta – disciplina parkur

Na lovačkoj streljani u Zelendvoru u subotu, 8. srpnja, održano je županijsko natjecanje u gađanju glinenih meta – disciplina parkur, a koje je okupilo 10-tak ekipa iz lovačkih društva s područja Varaždinske županije. Organizator natjecanja bio je Lovački savez Varaždinske županije.

Pobjedu su odnijeli strijelci ekipe LJ Zelendvor u sastavu Miljenko Kos, Ivica Drvar i Zoran Košir. Drugo mjesto pripalo je ekipi Fazan Varaždin, a treće mjesto ekipi Fazan Maruševec. U pojedinačnoj konkurenciji najuspješniji je bio Miljenko Kos, drugo mjesto pripalo je Josipu Greguru, a treće Ivici Flegaru.

Natjecanje je otvorila zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec koja je istaknula kako se Varaždinska županija diči svojim prirodnim krajolikom i specifičnom kulturom na kojoj gradi svoju turističku ponudu u kojoj je desetljećima značajan udio imalo lovstvo.

– Vaša zadaća kao lovaca je čuvati lovačku kulturu, etiku, ali i bogastvo naše prirode koju trebamo ostaviti generacijama koje dolaze, a to je jedan od najvećih izazova današnjice – očuvanje naše Zemlje. Stoga vam se ovim putem želim i zahvaliti na vašem dosadašnjem angažmanu jer svojim djelovanjem unaprjeđujete lovstvo na području Varaždinske županije. Županija će i ubuduće podržavati vaš rad putem vaše krovne organizacije Lovačkog saveza Varaždinske županije, što smo i potvrdili potpisivanjem ugovora o sufinanciranju razvoja lovstva, za što izdvajamo nešto više od 41 tisuću eura. Uvjerena sam kako ćete ta financijska sredstva, osim u lovnu infrastrukturu, utrošiti i na očuvanje matičnog fonda divljači u lovištima na području Varaždinske županije – rekla je zamjenica Zagorec zaželjevši svim sudionicima mirnu ruku i dobro oko, te da najbolji pobjedi.

Predsjednik Lovačkog saveza Varaždinske županije Goran Kaniški također je svim sudionicima zaželio puno uspjeha na samom natjecanju, a ujedno je i apelirao na odgovorno ponašanje svih lovaca.

Dobrodošlicu u jedno od najstarijih lovišta u Hrvatskoj svim sudionicima zaželio je i načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

sjever.hr/varazdinska-zupanija.hr 09.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.