Now Reading:
VRUĆE, VRUĆE Prvo ćemo se „kuhati” i na 40 stupnjeva, a onda stiže burno osvježenje
Full Article 1 minutes read

VRUĆE, VRUĆE Prvo ćemo se „kuhati” i na 40 stupnjeva, a onda stiže burno osvježenje

prognoza

Kao što su prognostičari i najavljivali, stigao je toplinski val i temperature će iz dana u dan biti sve više, no na vidiku je i osvježenje – nećemo mu se baš radovati jer moglo bi biti itekako burno.

Prema prognozi Bojana Lipovšćaka koju je objavio za portal N1, u ponedjeljak nastavak sunčanog, toplog i vrućeg vremena. Najniže jutarnje temperature u unutrašnjosti oko 18, a na Jadranu topla noć s temperaturom oko 22 stupnja. Dnevni temperaturni maksimumi biti će i na kopnu i na Jadranu od 31 do 34. Na Jadranu i uz Jadran poslijepodnevni maestral donosit će osvježenje.

U nastavku tjedna postupan porast temperature zraka i stabilno sunčano vrijeme. Temperature zraka će u unutrašnjosti mjestimice doseći i do 40C.

Za četvrtak Lipovščak prognozira prolaz oslabljene hladne fronte sa sjeverozapada koji će donijeti kratkotrajno osvježenje, ali i lokalno jake grmljavinske pljuskove, osobito u sjeverozapadnim krajevima unutrašnjosti te u Slavoniji i Baranji. Na sjevernom Jadranu povećana naoblaka, a uz obalu Istre moguća je pokoja nevera.
U drugoj polovini tjedna i za idući vikend porast temperature zraka i nastavak toplinskog vala.

sjever.hr/n1info.hr
09.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.