Now Reading:
Dan Općine Kalnik proslavljen svečanom sjednicom Općinskog vijeća
Full Article 2 minutes read

Dan Općine Kalnik proslavljen svečanom sjednicom Općinskog vijeća

U Spomen domu “Hrvatskih branitelja” jučer je održana svečana sjednica Općinskog vijeća  u povodu proslave Dana Općine i blagdana svetog Brcka. Svečanosti su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić te pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec, a događaju je nazočio i predsjednik RH Zoran Milanović sa savjetnicom za ljudska prava i civilno društvo Melitom Mulić.

Sjednicu je otvorila predsjednica Općinskog vijeća Općine Kalnik Olinka Gjigaš, a u svom se govoru osvrnula na proteklih godinu dana rada Vijeća.

Načelnik Općine Kalnik Mladen Kešer istaknuo je kako se u ovih proteklih 26 godina izgradilo jako puno toga, od cesta, mrtvačnice, groblja, vodovoda, vrtića, škola, a sve da bi ljudi opstali i normalno živjeli na Kalniku.

Čestitkama su se pridružili zamjenik župana Ratimir Ljubić koji je istaknuo kako Kalnik ima najmanju školu u županiji, no da će se Županijska uprava o njoj i dalje brinuti kao da je najveća.

-Nastavit ćemo ulagati u školstvo, bit ćemo dobar partner Općini Kalnik i njenim stanovnicima. Ulagat ćemo i u ostalu infrastrukturu – poručio je Ljubić.

Prigodne govore u održali i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač, a na kraju se uzvanicima obratio predsjednik Zoran Milanović koji je naglasio kako hrvatske općine i gradovi dobro postrojeni te da ne treba dirati lokalnu samoupravu koja radi dobrobit za lokalnu zajednicu.

Na svečanosti su uručene i novčane nagrade darovitoj djeci koja su osvojila nagrade na općinskim i županijskim natjecanjima. Uz to, dodijeljene su zahvalnice za nesebičan rad u razvoju odgoja i obrazovanja Danici Crnčić i Božici Bosek, ali Valeku Hrlec za nesebičan rad na razvitku i promicanju društvenog života na području Općine Kalnik.

Izvor teksta i fotografija: Ured Predsjednika RH, KKŽ

sjever.hr/kckzz.hr 09.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.