Now Reading:
U Općini Dubravica asfaltirano više od 3 kilometra cesta oštećenih u potresu – Načelnik Štritof: Vrlo sam zadovoljan realiziranim
Full Article 2 minutes read

U Općini Dubravica asfaltirano više od 3 kilometra cesta oštećenih u potresu – Načelnik Štritof: Vrlo sam zadovoljan realiziranim

U Općini Dubravica završeno je asfaltiranje svih nerazvrstanih cesta oštećenih u potresima, a radovi se financiraju putem Fonda solidarnosti Europske unije.

Prema riječima načelnika Marina Štritofa, u realizaciju projekata uloženo je mnogo napora.

-Imali smo vrlo kratke rokove, svega dva do tri mjeseca, za pripremu projektne dokumentacije, ishođenje dozvola i realizaciju radova. Projekti koje je vodila Općina Dubravica, vezano uz potrese, su ukupne vrijednosti više od 1,2 milijuna eura, na ceste ide oko 450 tisuća, a asfaltirali smo i uredili otprilike 3,2 kilometra cesta – istaknuo je Štritof za Televiziju Zapad.

Trenutno se završavaju radovi na mostu na potoku Sutlište, kao i radovi na groblju u Rozgi, gdje si se radile ograde i staza groblja.

-Prije toga, završeno je kompletno klizište u Bobovcu Rozganskom, gdje smo ustabilili škarpu i obukli je kamenom. Ti su radovi završeni prije otprilike mjesec i pol dana i to je bio prvi projekt s kojim smo krenuli vezano uz potres – kazao je načelnik.

Iako nije bilo lako pronaći izvođače radova, Općina Dubravica uspjela ih je na vrijeme angažirati.

-Veliki je problem naći izvođače jer su građevinske firme vrlo zauzete, ali mi smo imali sreću da imamo ponuđače i odabrali najpovoljnije ponude. Zadovoljan sam dinamikom i svime realiziranim jer smo sve odradili u roku i potrošili sva odobrena sredstva iz Fonda solidarnosti, što je veliki uspjeh. Iza toga stoji puno rada, kako našeg Jedinstvenog upravnog odjela, naših konzultanata koji su nam u svemu tome pomagali, tako i projektanata i nadzornih inženjera. Cijeli je tim bio odličan i vrlo sam zadovoljan realiziranim – zaključio je Štritof.

Sva sredstva koja je Općina Dubravica osigurala za ove radove su bespovratna, a dobili su ih prijavom na javni poziv Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije.

a.kučić/sjever.hr/izvor i screenshot: fb- televizija zapad
08.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.