Now Reading:
VOZAČI OPREZ, UVODE SE DRASTIČNE MJERE: Oduzimanje vozila na licu mjesta, ako ponovite prekršaj vozilo ide na dražbu
Full Article 1 minutes read

VOZAČI OPREZ, UVODE SE DRASTIČNE MJERE: Oduzimanje vozila na licu mjesta, ako ponovite prekršaj vozilo ide na dražbu

Ne već sutra, ali uskoro, točnije od ožujka iduće godine, vozačice i vozači u jednoj od europskih država morat će jako paziti na brzinu vožnje ili će zaraditi drastične kazne.

Naime, kako piše Fenix-magazin, Austrija od iduće godine uvodi drastične mjere za vozače koji voze prebrzo. Policija će oduzimati vozila na licu mjesta, a moguće je da vozilo i trajno oduzmu.

Prema prijedlogu koji ide na usvajanje, ako u Austriji vozite cestom 60 km/h više od dozvoljenog, ili autocestom 70 km/h više od dozvoljenog, policija vam može, između ostalog, oduzeti automobil na dva tjedna.
-Ako prekršaj ponovite, policija može vozilo oduzeti trajno. U tom slučaju vozilo ide na dražbu, a 70 posto prihoda od prodaje ide u fond za sigurnost na cestama. Ostalih 30 posto ide lokalnim vlastima, navodi Ministarstvo prometa o izmjenama zakona.

Ako je prekoračenje brzine veće od 80 km/h u naseljenom mjestu ili 90 km/h izvan naseljenog mjesta, vozilo se odmah oduzima i ide na dražbu, bez obzira na to je li prekršaj prvi ili ponovljeni.
Cilj ovih mjera je povećanje sigurnosti na cestama.

foto: pixabay
sjever.hr/fenix-magazin.de
07.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.