Now Reading:
TUŽNA VIJEST Umrla je legendarna pjevačica Elvira Voća – posebno je voljela krapinski Festival zagorskih popevki
Full Article 2 minutes read

TUŽNA VIJEST Umrla je legendarna pjevačica Elvira Voća – posebno je voljela krapinski Festival zagorskih popevki

Stigla je još jedna tužna vijest – legendarna pjevačica Elvira Voća, rođena u Zagrebu 11. prosinca 1942. godine, preminula je 6. srpnja 2023. u 82. godini.

Njezina bogata profesionalna karijera trajala je više od pedeset godina, piše portal 24 sata, a glazbeni put započela je 1959. godine kada se kao sedamnaestogodišnja učenica srednje kemijsko-tehničke škole, na nagovor svojih kolegica, prijavila za “Prvi pljesak” i pobijedila. Iste godine osvojila je i prvo mjesto na reviji Večernjeg lista gdje je upoznala mladog pijanista Stjepana Mihaljinca koji kasnije postaje njezin suprug. Vjenčali su se 1961. godine i zajedno proveli pedeset i tri godine.

Elvira Voća nastupala je na brojnim festivalima i pjevala na turnejama izvan bivše države.. Bila je rado viđena i na festivalima u Splitu i Zagrebu te na krapinskom Festivalu kajkavske popevke koji je uvijek držao posebno mjestu u njezinom srcu i na kojem je redovito nastupala. Prva singl ploča bila je “Kupi mi malo cvijeća” koju je Jugoton objavio 1966. godine, prvi LP s dvanaest pjesama objavljen je 1974. godine također u izdanju Jugotona, a za njim i niz singlova (“Adalita”, “Kapi kiše”, “Samo usne”).

Elvira je dobitnica mnogobrojnih nagrada i priznanja, a među ostalima i odličja Predsjednika Republike Reda Danice Hrvatske s likom Marka Marulića.

screenshot/youtube/hrt
sjever.hr/24sata.hr
07.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.