Now Reading:
Turistička zajednica “Centar svijeta” jedan je od uspješnih zajedničkih projekata Ludbrega i okolnih općina
Full Article 3 minutes read

Turistička zajednica “Centar svijeta” jedan je od uspješnih zajedničkih projekata Ludbrega i okolnih općina

U petak je u Atriju dvorca Batthyany održana konferencija za medije na kojoj je gradonačelnik Grada Ludbrega, Dubravko Bilić, predstavio projekt zajedničkog obavljanja poslova javne nabave i poslova pripreme i provedbe razvojnih projekata Grada Ludbrega s općinama Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukove i Mali Bukovec.

S obzirom na višegodišnju pozitivnu praksu i iskustvo u zajedničkom obavljanju poslova poljoprivrednog i komunalnog redarstva, predlaže se proširenje suradnje između jedinica lokalne samouprave i na drugim područjima odnosno u obavljanju i drugih poslova za koje postoji potreba i interes.

Ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić istaknuo je kako već dugi niz godina s susjednim općina zajednički radi na projektu Javnog prijevoza, ali i na brojnim projektima koji su već realizirani poput otvaranje zajedničke Turističke zajednice “Centar svijeta”.

– Financijska omotnica koja je pred nama, do 2027. godine, zahtijeva ozbiljan financijski angažman općina i gradova i siguran sam da će funkcionalno spajanje pomoći da se ti izazovi lakše riješe i da se, možda, napokon u cijeli proces uvede logika poslovnom svijeta i zdravog razuma da se neke stvari odrađuju zajedno, bez obzira na političku pripadnost – kazao je gradonačelnik Bilić.

Prvi korak za sudjelovanje u ovom sporazumu napravilo je Gradsko vijeće Grada Ludbrega, a sljedeći korak je donošenje istih ovakvih odluka na Općinskim vijećima usklađivanjem proračunskim rashoda s zahtjevima i uskoro će se krenuti s potpisivanjem Sporazuma te će se predati zahtjev Ministarstvu financija za sufinanciranje ovog projekta.

Turistička zajednica “Centar svijeta” jedan od zajednički projekata, a na njezin rad osvrnuo se i gradonačelnik Bilić.

– Turistička zajednica prošle je godine dobila izravna sredstva kroz različite projekte i natječaje. I ove godine ostvareni su dobri rezultati tako da Turistička zajednica pokazuje opravdanost spajanja – rekao je gradonačelnik.

Kako je rekao gradonačelnik Bilić, organizira se jako puno manifestacija u Ludbregu, ali organizirati će se i u susjednim općinama i sami cilj je da se kroz turizam dodatno integriraju, jer i statistike pokazuju kako turizam na kontinentu najbrže raste, a na području Turističke zajednice Centar svijeta bilježe se najdugotrajniji dolasci odnosno ostanci na tom području.

Predsjednica Turističke zajednica „Centar svijeta” Petra Međimurec, istaknula je kako su i ove godine uspjeli dobiti preko 70 tisuća eura od Hrvatske turističke zajednice za projekte koji se temelje na programu rada za višegodišnje razdoblje, i koji su definirani i utemeljeni na način da se nadovezuju jedan na drugoga.

– Projekti su većinom usmjereni na razvoj outdoor aktivnosti, sportskih aktivnosti i razvoj zelenog turizma za kojega mi, kao područje, uistinu imamo dovoljno, imamo krasne resurse koje trebamo valorizirati u smjeru ne samo jednog područja, nego i svih ostalih uključenih – rekla je Međimurec, te dodala kako je jedan od projekata za koji su ove godine dobili sredstva Centrum Outdoor, koji je usmjeren na razvoj pješačkih i planinarskih staza kao i vodenih staza.
– Idemo u smjeru jednog sveobuhvatnog sportskog sadržaja kojeg ćemo povezati sa kulturnim dobrima i baštinom, ali i sa tradicijom ovog prostora – rekla je Međimurec.

Ostali projekti usmjereni su na razvoj manifestacija, sportskih i kulturnih ali i na dodatnu promociju vinogradarstva i tradicije proizvodnje vina na ludbreškom području.

n.p.bajz/sjever.hr

07.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.