Now Reading:
Nakon obilaska Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, Kolar poručio: „Prvog dana škole ovdje ćemo otvoriti novi Akademis”
Full Article 3 minutes read

Nakon obilaska Regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu, Kolar poručio: „Prvog dana škole ovdje ćemo otvoriti novi Akademis”

Radovi na Regionalnom centru kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu u završnoj su fazi, a tom prigodom župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar obišao je gradilište u Zaboku.

Kolar je jako sretan i zadovoljan viđenim nakon obilaska Centra kompetentnosti, a istaknuo je kako su radovi na jednoj vrlo visokoj razini te da polako idu svome kraju.

-Cilj nam je svima isti, a to je da novoupisani učenici i učenice prvi dan škole provedu u svom novom domu. Učenici koji su upisali treći ili četvrti razred će s 2200 kvadrata prijeći na nastavu u 5200 kvadrata u najmodernijim prostorima i kabinetima – poručio je Kolar i dodao da će sa sportskom dvoranom kvadratura iznositi preko 6000 kvadrata.

Uspješna je bila i promocija koja se odrađivala tijekom čitavog projekta.

-Upoznavali smo roditelje i djecu ovim projektom, a vidljivo je da smo i taj dio posla vrlo uspješno odradili jer sva su mjesta gotovo popunjena – rekao je Kolar i dodao:

-Bez te sinergije između izvođača radova, projektanta, nadzora to ne bi bilo moguće.

Župan je istaknuo da se paralelno radi na pripremama početka nove školske godine, upisa i promocije te početka rada Akademisa.

Ovo će podići ljestvicu obrazovnog standarda, ne samo u Krapinsko-zagorskoj županiji, nego i u Republici Hrvatskoj. Vjerujem da ćemo ovakvim investicijama u obrazovanje postići sinergiju koju želimo između gospodarstva i obrazovanja – izjavio je župan.

Kolar je najavio i sličan centar koji će biti vezan za graditeljstvo i poljoprivredu u Bedekovčini.

-Vjerujem da ćemo i s time pokazati da smo jedna od županija koja posebnu pažnju posvećuje obrazovanju. Pred nama je završetak radova, tehnički pregled, opremanje samog prostora i početak školske godine. Prvog dana škole ovdje ćemo otvoriti novi Akademis – zaključio je Kolar.

Zamjenica župana Jasna Petek pohvalila je sve one koji su se intenzivno pripremali kako bi mogli pružiti sve usluge koje jedan regionalni centar ugostiteljstva i turizma mora pružiti. Također, istaknula je veliki interes za školu.

-Vrlo smo zadovoljni što smo na prvom upisnom roku popunili gotovo sve kapacitete. U našim eksperimentalnim programima “Pomoćni ugostitelj” i “Tehničar za ugostiteljstvo” imamo slobodnih mjesta – rekla je Petek i objasnila kako su eksperimentalni programi jedinstveni u Hrvatskoj, učenje je temeljeno na radu, modularnog tipa gdje se jedan veći dio modula može i birati.

Ravnateljica Zagorske razvojne agencije Karoline Barilar također je najavila završetak radova do početka sljedeće školske godine.

-Radi se o projektu koji je u svojoj vrijednosti premašio 9,2 milijuna eura i radi se o trenutno najtežem projektu na području naše županije koji je u provedbi – rekla je Barilar.

Voditeljica regionalnog centra Veronika Kolman istaknula je kako to neće biti samo dodatna ponuda koja će biti dio ponude Grada Zaboka, već su to dodatni prostori u kojima će učenici svoje učenje temeljiti na radu. Objasnila je kako će, osim eksperimentalnih programa, centar nuditi i programe obrazovanja odraslih, a kroz tjedan do dva bit će raspisan javni poziv za prijave. Svi prijavljeni imat će mogućnost besplatne edukacije.

mdjak/sjever.hr
05.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.