Now Reading:
Grad Novi Marof osigurao nove potpore poljoprivrednicima – evo tko se može javiti na javni poziv
Full Article 2 minutes read

Grad Novi Marof osigurao nove potpore poljoprivrednicima – evo tko se može javiti na javni poziv

Grad Novi Marof objavio je javni poziv za dodjelu potpore male vrijednosti poljoprivrednim gospodarstvima u 2023. godini. Poziv je namijenjen poljoprivrednicima koji žele ulagati u materijalnu imovinu na svojim gospodarstvima.

Potpora se dodjeljuje za različite namjene, uključujući izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju gospodarskih zgrada za poljoprivrednu proizvodnju, kupnju plastenika i staklenika, nabavku nove mehanizacije i opreme, kupnju ograda za nasade i životinje, kao i zaštite od vremenskih neprilika te sustava za navodnjavanje u plastenicima i staklenicima.

Visina potpore iznosi do 50% ukupnog iznosa računa, a maksimalan iznos sredstava po poljoprivrednom gospodarstvu iznosi 2.000,00 eura godišnje. Sredstva potpore su namijenjena za troškove koji su nastali od 1. siječnja do 30. studenog 2023. godine. Ukupan planirani iznos potpore po ovom javnom pozivu iznosi 40.000,00 eura.

Rok za podnošenje zahtjeva je od 3. srpnja 2023. godine do iskorištenja sredstava, ali najkasnije do 30. studenog 2023. godine. Zahtjevi će se rješavati prema redoslijedu zaprimanja, stoga je važno podnijeti zahtjev na vrijeme. Zahtjeve možete preuzeti s web stranice Grada Novog Marofa ili u nadležnom upravnom odjelu Grada te ih trebate poslati preporučenom pošiljkom na adresu Grad Novi Marof, Trg Hrvatske Državnosti 1, 42220 Novi Marof.

Gradonačelnik Grada Novog Marofa Siniša Jenkač pozvao je sve poljoprivrednike da iskoriste ovu priliku i apliciraju za potporu.

-Sve češće smo svjedoci ekstremnih vremenskih uvjeta poput suša, poplava, jakih vjetrova, tuče… Ovi nepredvidivi faktori mogu značajno utjecati na poljoprivrednu proizvodnju i prihode naših poljoprivrednika. Stoga je ključno da mi, kao Grad, pružimo podršku našim poljoprivrednicima kako bi se nosili s tim izazovima i osigurali kontinuitet proizvodnje – rekao je gradonačelnik Jenkač.

Ovaj javni poziv pruža poljoprivrednicima priliku za financijsku potporu pri ulaganju u svoja gospodarstva, te potiče daljnji razvoj poljoprivredne proizvodnje u Gradu Novom Marofu.

Detaljne informacije o javnom pozivu pročitajte na službenim web stranicama Grada.

sjever.hr
05.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.