Now Reading:
Opća bolnica Varaždin dobila prestižnu akreditaciju AACI za izvanrednu skrb o pacijentima! “Visoki standardi koje njegujemo u našoj bolnici urodili su plodom”
Full Article 2 minutes read

Opća bolnica Varaždin dobila prestižnu akreditaciju AACI za izvanrednu skrb o pacijentima! “Visoki standardi koje njegujemo u našoj bolnici urodili su plodom”

Opća bolnica Varaždin postigla je izvrsne rezultate na akreditaciji prema američkoj akreditacijskoj kući AACI (Medical Accreditation Commission International). Ova akreditacija predstavlja veliko priznanje za varaždinsku bolnicu i potvrdu posvećenosti o kvaliteti skrbi o pacijentima jer se radi o jednoj od najjačih akreditacijskih kuća za bolnice u svijetu.

Ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak istaknuo je kako varaždinska bolnica ostaje posvećena pružanju visokokvalitetne zdravstvene skrbi svojim pacijentima te će nastaviti raditi na stalnom unaprijeđenju naših procesa i standarda. Zahvalio je svim djelatnicima na predanom radu i podršci koju su pružili u postizanju ovog iznimnog rezultata.

-To je rezultat naše predanosti uspostavi sustava sigurnosti i kvalitete skrbi za naše pacijente. Također, ovaj izvrstan rezultat pokazuje kontinuitet i napredak u našem radu te potvrđuje angažman i sudjelovanje svih djelatnika bolnice koji su prepoznali važnost ovakvog načina rada. Visoki standardi koje njegujemo u našoj bolnici urodili su plodom te predstavljaju potvrdu naše predanosti pružanju sigurne i kvalitetne skrbi pacijentima – poručio je Poljak.

Specijalistica neurologije i pomoćnica ravnatelja za kvalitetu Dubravka Dobec–Gorenak objasnila je kako je Opća bolnica Varaždin uspješno prošla inicijalni audit.

-Ovom auditu prethodio je predaudit 2019. godine, koji je imao cilj pozicionirati nas i procijeniti naše trenutno stanje. Rezultati tog predaudita, održanog 18. i 19. studenog 2019. godine, pokazali su postignuće od 57,79 posto. Nakon predaudita, pravi inicijalni audit je proveden prošle godine pri čemu smo postigli vrlo visokih 85 posto – rekla je Dobec-Gorenak.

U skladu s pravilima akreditacijske kuće AACI, nakon inicijalnog audita slijede dva periodička audita u razdoblju od godinu dana. Prvi periodički audit Opća bolnica Varaždin uspješno je provela 26. i 27. lipnja, a rezultat je iznosio visokih 88,84 posto.

Akreditacija AACI predstavlja jednu od najjačih akreditacijskih kuća za bolnice u svijetu, a dobivanje ovog izvješća za prvi periodički audit predstavlja veliko priznanje za našu bolnicu i pokazuje da bolnica ozbiljno radi na uspostavi sustava sigurnosti i kvalitete – objasnila je Dobec-Gorenak.

sjever.hr
04.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.