Now Reading:
Varaždinski seniori triatlonci s medaljama se vraćaju iz Klagenfurta!
Full Article 2 minutes read

Varaždinski seniori triatlonci s medaljama se vraćaju iz Klagenfurta!

Trojica članova sa hrvatskim licencama nastupila su 30. lipnja na multi sportskoj priredbi u Klagenfurtu. Bilo je ukupno 550 takmičara. Utrka je organizirana za seniore u aquatlonu za bodovanje Alpe Adria triatlon kup. Plivanje od 1 km i 5 km trčanja. Zvonimir Tumpić prvi je u kategoriji M75, a Mladen Stecević u kategoriji M60 treći. Teodor Pichler u kategoriji M70 prvi.

Utrka je ujedno bila i prvenstvo Koruške na kojoj je nastupio Pichler sa austrijskom licencom kao član kluba HSV Triathlon Kärnten iz Klagenfurta. Tako da je imao dvostruko proglašenje u M70. Utrka se bodovala za austrijski kup KTRV.

Jedini je Hrvat koji ima austrijsku licencu. Poslije osvajanja uzastopnih 6 godina (2007-2012) hrvatskog triatlonskog kupa, nastavio je osvajanjem europskog Alpe Adria kupa od 2012. do prekida zbog COVID-a. Ukupno ga je osvojio 8 puta, a KTRV kup 5 puta. U Hrvatskoj je bio 37 puta državni prvak u svojoj kategoriji. U Koruškoj je bio 8 puta državni prvak. Austrijski je prvak u poluironmanu i viceprvak Austrije u zimskom triatlonu. U Hrvatskoj nema zimskog triatlona.

U nedjelju 2. srpnja sva su četvorica nastupila na ligi Aquacity – 2 kolo u supersprint triatlonu. Od 40 triatlonaca, Stecević je uzeo 20; Pichler 21; Sir 24; a Tumpić 30. mjesto.

foto: ilustracija

sjever.hr

03. 07. 2023.

Input your search keywords and press Enter.