Now Reading:
Međimurje: Impresivni program Dana tehničke kulture u Svetom Martinu na Muri oduševio posjetitelje
Full Article 2 minutes read

Međimurje: Impresivni program Dana tehničke kulture u Svetom Martinu na Muri oduševio posjetitelje

Po sedmi put u sklopu Dana tehničke kulture, u organizaciji Zajednica tehničke kulture Međimurske županije, na prekrasnom prostoru uz mlinarsku kuću u Svetom Martinu na Muri, predstavljene su brojne aktivnosti udruga članica Zajednice tehničke kulture. Od modelarskih i maketarskih, do elektronike, astronomije, robotike, informatike, foto-kino-video tehnike, radio tehnike i drugih, a posebna je pažnja posvećena korištenju novih tehnologija poput 3D printera. 

Festivalu tehničke kulture nazočio je župan Međimurske županije, Matija Posavec, potpredsjednik Županijske skupštine, Ivica Baksa i načelnik Općine Sveti Martin na Muri, Martin Srša, sudjelujući u izložbama i predstavljanju radova učenika i njihovih mentora koji svoja znanja i ljubav prema radu i tehnici prenose na svoje učenike. 

Program obilježavanja Dana tehničke kulture u Svetom Martinu na Muri bio je zaista impresivan, posjetitelji su mogli uživati u izložbi starih vozila i traktora, letjelicama, zmajevima, plovilima, promatrati teleskopom, iskušati se u uspostavljanju radio veze te mnogim drugim aktivnostima, a najupečatljiviji je bio prelet zrakoplova Aerokluba Međimurje i Zmajarskog kluba Rode iz Preloga

Podijeljene su povelje, priznanja i zahvalnice učenicima i mentorima koji su predstavljali Zajednicu tehničke kulture na državnim natjecanjima mladih tehničara i na Modelarskoj ligi. 

Zajednica tehničke kulture Međimurske aktivna je već više od 75 godina i danas okuplja više od 2.500 članova, učitelja tehničke kulture iz osnovnih i srednjih škola i klubova mladih tehničara kao i više od 10 udruga. Članovi Zajednice čitavo vrijeme kontinuirano sudjeluju na natjecanjima, izložbama inovacija kao i smotrama učeničkih radova. 

Mladi tehničari, na izložbi radova Mladih tehničara i njihovih mentora u Zagrebu, osvojili su zapažene rezultate. Među 46 prijavljena rada birala su se tri najbolja, a naši učenici, Mateja Kovač iz Osnovne škole Domašinec, s mentoricom Renatom Martinec,  i Lovro Erdelji iz Osnovne škole Jože Horvata Kotoriba mentorice Jelene Tuksar, bili su najbolji među njima, te su osvojili desetodnevnu školu tehnike u Selcu

sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr Foto: medjimurska-zupanija.hr
03.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.