Now Reading:
Održan Dan otvorenih vrata EU projekata u Koprivničko-križevačkoj županiji 
Full Article 4 minutes read

Održan Dan otvorenih vrata EU projekata u Koprivničko-križevačkoj županiji 

U okviru provedbe projekta “UZ PORU PO POTPORU“, 30. lipnja, u organizaciji PORE Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije, održana je promotivna kampanja pod nazivom “Dani otvorenih vrata EU projekata u Koprivničko-križevačkoj županiji“ koju je iniciralo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, a s ciljem obilježavanja 10 godina članstva Hrvatske u Europskoj uniji. U okviru navedene promotivne kampanje, Razvojna agencija PORA KKŽ zajedno s Koprivničko-križevačkom županijom i Europe Directom Koprivničko-križevačke županije organizirala je izložbu 40-ak najznačajnijih EU projekata koji su se u proteklih 10 godina provodili na području županije.

Tijekom proteklih 10 godina članstva Hrvatske u EU, realizirale su se značajne infrastrukturne investicije sufinancirane europskim sredstvima na području Koprivničko-križevačke županije. U suradnji s jedinicama lokalne samouprave u našoj županiji kao i županijskim ustanovama i ostalim javnopravnim tijelima, Razvojna agencija PORA KKŽ pružila je stručnu pomoć u pripremi i provedbi brojnih projekata koji su imali značajan utjecaj na poboljšanje kvalitete života svih stanovnika naše županije. Tako je proteklih 10 godina Razvojna agencija PORA KKŽ sudjelovala je u pripremi i provedbi 380 projekata u vrijednosti od 200 milijuna eura.

Na početku se svim prisutnima obratila ravnateljica Razvojne agencije PORE KKŽ, Melita Birčić, koja je nakon pozdravnih riječi istaknula kako Razvojna agencija PORA KKŽ i Europe Direct Koprivničko-križevačke županije nastoje Europsku uniju približiti građanima u čemu je bitno njegovati partnerstvo i suradnju sa dionicima s područja županije.

Nakon toga prisutnima se obratio i župan Koprivničko-križevačke županije, Darko Koren, koji se zahvalio svim prisutnima na dolasku potvrdivši da ovakav tip događaja i veliki odaziv mnogobrojnih uzvanika potvrđuju kako je Razvojna agencija PORA KKŽ kao regionalni koordinator važan alat za privlačenje EU sredstava i razvoj naše županije.

-Današnjim događanjem obilježavamo 10. obljetnicu članstva Hrvatske u Europskoj uniji i smatram kako je to razdoblje u kojemu je Hrvatska doživjela ekspanziju kao društvo i više je nego očito koliko se napravilo u razvojnom smislu, posebno u infrastrukturi. Razvojne agencije poput naše PORA-e u svemu tome imale su izuzetno važnu ulogu i svojevrsni su alat koji nam je omogućio korištenje EU sredstava. Vjerujem da smo napravili veliki iskorak u odnosu na početak te da smo učinkovito iskoristili sve mogućnosti koje su nam bile ponuđene. Projekti na našem području mogu se promatrati kao veliki nacionalni ili manji koje provodimo mi kao Županija, naše ustanove ili jedinice lokalne samouprave. Sigurno da je izgradnja II. kolosijeka željezničke pruge najveći i financijski najizdašniji projekt, vrijedan preko 400 milijuna eura, te da će njegova realizacija obilježiti razvoj ovog prostora. Što se tiče naših projekata, svakako treba spomenuti županijski Centar kompetentnosti, Novi početak i neke infrastrukturne projekte, kao i ostale projekte poput aglomeracija, energetske obnove bolnice, izgradnji vrtića u općinama i sličnog. Zaista smo u iznimno dinamičnom investicijskom razdoblju i nadam se da će se tako nastaviti i u budućnosti. Sve što PORA , u suradnji sa svima nama radi, usmjereno je razvoju našeg društva, zajednice i Županije i hvala svim zaposlenicima, a posebno ravnateljici Birčić, na dugogodišnjem angažmanu, zalaganju i znanju koje su s nama podijelili – dodao je župan.

Danu otvorenih vrata EU projekata prisustvovali su i zamjenik župana, Ratimir Ljubić, županijski pročelnici Ana Mušlek, Marijan Štimac i Darko Masnec, predstavnici županijskih ustanova, kao i zdravstvenih ustanova, ravnatelji škola te načelnici općina.

Također, kao dio promotivne kampanje simultano se na društvenim mrežama odnosno facebook stranici Razvojne agencije PORE KKŽ i Europe Directa Koprivničko-križevačke županije odvijala promocija 15 EU projekata te je održana i prigodna nagradna igra, čiji će dobitnici biti izvučeni u subotu, 1. srpnja 2023. godine.

sjever.hr/kckzz.hr Foto: kckzz.hr
01.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.