Now Reading:
Donja Šemnica kraj Krapine domaćin 6. Sportskih susreta ratnih vojnih invalida i branitelja Krapinsko-zagorske županije
Full Article 3 minutes read

Donja Šemnica kraj Krapine domaćin 6. Sportskih susreta ratnih vojnih invalida i branitelja Krapinsko-zagorske županije

U Donjoj Šemnici kraj Krapine održani su 6. Sportski susreti ratnih vojnih invalida i branitelja Krapinsko-zagorske županije.

Sportske susrete otvorila je zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije, Jasna Petek, koja je istaknula kako je Županija istinski prijatelj branitelja, invalida domovinskog rata i njihovih obitelji, a dokaz tomu su i svi javni pozivi i natječaji koji služe za financiranje njihovih programa i projekata.

-Sportske igre invalida domovinskog rata su izuzetno važne. Važno je da se branitelji i njihove obitelji druže, da se što češće sastaju, a da smo na tim druženjima i sastajanjima mi s njima. Na taj način jedni druge hrabrimo, jačamo, osnažujemo za sve one izazove koje nam život stavlja pred nas – naglasila je Petek.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Krapine Zoran Gregurović poručio je kako će Grad i dalje podržavati ovakve događaje.

-Grad Krapina ima izuzetno dobru suradnju sa svim braniteljskim udrugama pa tako i s udrugom HVIDR-a Krapina koji se uključuju u rad Grada, u sva gradska događanja, manifestacije, a naravno da onda i Grad prati ono što oni organiziraju – rekao je Gregurović i dodao:

-Drago mi je da po šesti put imamo priliku pripomoći organizirati jedne ovakve igre na području Grada Krapine. Ovakvi susreti su dobri da se suborci vide, nađu i porazgovaraju. Da skrenu misli na nešto pozitivnije i ljepše, a sigurno da će Grad takve stvari podržavati i dalje!

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Krapine Mladen Gregurević, ujedno i predstavnik Ministarstva hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade i ministra Hrvatskih branitelja, Tome Medveda, naglasio je kako je Ministarstvo i ovog puta jedan od pokrovitelja susreta. Također, nada se kako će ovi susreti postati tradicija.

-Mogu reći da Ministarstvo podržava takve susrete, jer oni u svakom slučaju na neki način poboljšavaju njihovo zdravstveno stanje. Susretima razmjenjuju svoja mišljenja, eventualne nove probleme ili informacije. Na koncu, tu se promiču vrijednosti našeg Domovinskog rata. Ministarstvo i financijski, a i na druge načine, pomaže takvim susretima – rekao je Gregurović i dodao da će i ubuduće Ministarstvo podržavati ovakve susrete.

Gabrijel Kosalec, predsjednik udruge HVIDR-a Krapina objasnio je kako se odazvalo 12 udruga s područja Krapinsko-zagorske županije, a postoji šest disciplina – belot, pikado, šah, viseća kuglana, stolni tenis i stolni nogomet.

-Prošle godine je bio 121 natjecatelj, a i ove godine će nas biti preko 100. Nažalost, sve manje nas ima. Cilj sportskih susreta jest druženje te da zaboravimo naše zdravstvene, psihičke i sve druge probleme koje imamo – rekao je Kosalec.

mdjak/sjever.hr
01.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.