Now Reading:
Dodijeljene nagrade najuspješnijim učenicima Krapinsko-zagorske županije na državnim natjecanjima 
Full Article 8 minutes read

Dodijeljene nagrade najuspješnijim učenicima Krapinsko-zagorske županije na državnim natjecanjima 

 
U Gimnaziji Antuna Gustava Matoša Zabok u petak, 30. lipnja 2023., održana je svečana dodjela nagrada najuspješnijim učenicima osnovnih, srednjih i glazbenih škola, koji su na državnim natjecanjima u školskoj godini 2022./2023. osvojili prva, druga i treća mjesta. 

Učenicima i njihovim mentorima nagrade su uručili župan Krapinsko-zagorske županije, Željko Kolar, njegova zamjenica, Jasna Petek i pročelnica županijskog upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu, Mirjana Smičić Slovenec. 

Iz Krapinsko-zagorske županije u ovoj je školskoj godini na državna natjecanja pozvano 238 učenika, među kojima 102 učenika srednjih škola i 136 učenika osnovnih škola, koji su postigli izuzetno hvalevrijedne rezultate. Učenike je za natjecanja pripremalo 36 mentora/mentorica i jedan korepetitor. 

Župan Željko Kolar čestitao je svima na odličnom uspjehu.  

-Ova slika ovdje danas nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Gledam lica mentorica i mentora, ravnateljica i ravnatelja i smiješak od uha do uha. Onaj sjaj u očima koji govori koliko su ponosni na vas i kakav je to dokaz rada u našem obrazovnom sustavu – rekao je župan Kolar te dodao da se unutar sustava, kao osnivač osnovnih i srednjih škola, Županija trudi dati maksimalan doprinos da škole imaju uvjete za kvalitetno obrazovanje. 

Župan je također naglasio da kvaliteta i rezultat dolaze isključivo na temelju znanja, upornosti i vježbanja.

-To je nešto što vi imate, što su vaši mentori prepoznali. Ali treba zahvaliti i vašim roditeljima, koji su također bitna karika u cijeloj toj priči – istaknuo je župan Kolar.

Zagorski učenici i učenice ukupno su osvojili 14 prvih, tri druga i osam trećih mjesta. Učenici osnovnih škola osvojili četiri prva mjesta, šest drugih mjesta i jedno treće. U sportskim natjecanjima osnovci su osvojili jedno drugo mjesto i dva treća, dok su u glazbenim natjecanjima osnovnoškolci osvojili tri druge nagrade. Što se tiče srednjoškolaca, na natjecanjima iz znanja osvojili su devet prvih, tri druga i pet trećih mjesta. U sportskim su natjecanjima osvojili jedno prvo mjesto. Uz natjecanja koja organiziraju Agencija za odgoj i obrazovanje, Agencija za strukovno obrazovanje odraslih i Hrvatski školski sportski savez, Krapinsko-zagorska županija pratila je učenike i na drugim državnim i međunarodnim smotrama i natjecanjima u organizaciji nekih drugih asocijacija pored navedene tri. 

Zamjenica župana, Jasna Petek, istaknula je da je na tim natjecanjima sudjelovalo 216 učenika/učenica i 78 mentora/mentorica. Kada se pribroje sva natjecanja, radi se o brojci od 290 učenika i učenica iz zagorskih škola sa 110 mentora i mentorica. Navedene uspjehe Krapinsko-zagorska županija nagradila je iznosom od 11 tisuća eura, a učenici su dobili i ulaznice za Terme Jezerčica, za što je osigurano još 816 eura. 

Učenici osnovnih škola  

Nagrađeni učenici osnovnih škola su Luka Hržica, iz OŠ Ljudevit Gaj Krapina, osvojio je 3. mjesto na natjecanju iz njemačkog jezika. Njegova je mentorica Mirjana Klobučar. Ekipa Osnovne škole Oroslavje, učenice 6. i 8. razreda, osvojile su 3. mjesto na državnom prvenstvu u stolnom tenisu, pod mentorstvom je Tomislava Kačavenda. Ekipa Osnovne škole Zlatar Bistrica osvojila je 3. mjesto na državnom prvenstvu u sportskom plesu. Njihova mentorica je Sandra Belinić. Dječaci iz 7. i 8. razreda Osnovne škole Donja Stubica osvojili su 2. mjesto u futsalu, pod mentorstvom Slavena Belinića. Petra Cvrtila iz OŠ Đurmanec osvojila je 2. mjesto na natjecanju Mladih tehničara – kategorija maketarstvo i modelarstvo. Njezina mentorica je Đurđa Zubić. 

Nera Poslon iz OŠ Ljudevit Gaj Krapina osvojila je 2. mjesto na natjecanju Sigurno u prometu. Njezin mentor je Kristijan Leskovar. Tomislav Wilco Račić iz OŠ Oroslavje osvojio je 2. mjesto na natjecanju Sigurno u prometu. Njegov mentor je Krešimir Hamer. Rebeka Grđan iz OŠ Oroslavje osvojila je 2. mjesto na natjecanju iz biologije. Njezina mentorica je Nada Falatec. 

Sebastian Gajski iz OŠ Vladimir Bosnar Stubičke Toplice osvojio je 2. mjesto na natjecanju iz geografije, pod mentorstvom Marijane Pavlović. 

Tim dvoje učenika iz Osnovne škole Sveti Križ Začretje, Aleksandar Krznar i Ivana Mokrovčak, osvojio je 2. mjesto na natjecanju Sigurno u prometu. Njihova mentorica je Božena Belanović. 

Manuela Pondeljak iz OŠ Viktora Kovačića Hum na Sutli osvojila je 1. mjesto na državnom natjecanju iz kemije. Njezina mentorica je Brankica Tepeš. 

Emanuel Kovačić iz OŠ „Ljudevit Gaj“ Mihovljan osvojio je 1. mjesto na natjecanju Mladih tehničara, kategorija graditeljstvo. Njegova mentorica je Đurđa Zubić. 

Leon Usmiani iz OŠ Oroslavje osvojio je 1. mjesto na natjecanju Mladih tehničara, kategorija automatika. Njegov mentor je Krešimir Hamer

Aleksandar Krznar iz OŠ Sveti Križ Začretje osvojio je 1. mjesto na natjecanju Sigurno u prometu, pod mentorstvom Božene Belanović. 

Glazbena natjecanja  

U glazbenim natjecanjima Borna Bručić iz Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi Marija Bistrica osvojio je 2. mjesto na 61. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – tambure, bisernica. Njegova mentorica je Tatijana Lenart, dok je korepetitorica bila Dina Dorotić. 

Andrej Ciković iz Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi Marija Bistrica osvojio je 2. mjesto na 61. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – solfeggio. Njegov mentor bio je Dinko Krstinić. 

Leda Fulir iz Osnovne glazbene škole pri Osnovnoj školi Marija Bistrica osvojila je 2. mjesto na 61. Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa – solfeggio. Njezin mentor bio je Dinko Krstinić. 

Učenici srednjih škola  

Gabrijel Kučko iz Gimnazije Antuna Gustava Matoš Zabok osvojio je 3. mjesto na natjecanju iz geografije. Njegova mentorica je Gordana Tkalčević. Mihael Herceg iz SŠ Bedekovčina osvojio je 3. mjesto na natjecanju World Skills Croatia – disciplina soboslikarstvo. Njegov mentor je Robert Kuhar. Erik Mak iz SŠ Krapina osvojio je 3. mjesto na natjecanju World Skills Croatia – disciplina Administracija IT sustava, pod mentorstvom Mladena Ptičara. Patrik Kos iz SŠ Krapina osvojio je 3. mjesto na natjecanju iz informatike. Njegov mentor je Stjepan Šalković. Učenici Tin Grabrovečki i Luka Čović iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, kao tim od dvojice učenika osvojili su 3. mjesto na natjecanju World Skills Croatia – disciplina Multimedija. Njihove mentorice su Davorka Frgec Vrančić i Ružica Leskovar. 

Učenici Matija Mirt i Matija Sovec iz SŠ Bedekovčina, kao tim dvojice učenika, osvojili su 2. mjesto na natjecanju World Skills Croatia – disciplina zidarstvo. Njihov mentor je Ivan Ded.  Petra Žnidarić iz SŠ Krapina osvojila je 2. mjesto na natjecanju iz geografije, pod mentorstvom Valentine Lež Trgovec. Paula Sviben iz SŠ Zlatar osvojila je 2. mjesto na natjecanju iz filozofije i logike. Njezina mentorica je Ana Hudi. 

Otto Brezak iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok osvojio je 1. mjesto na natjecanju iz hrvatskog jezika. Njegova mentorica je Nikolina Tuđa Svečak.  Dječaci, 2., 3. i 4. razreda Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok, pod mentorstvom Miroslava Komara, osvojila je 1. mjesto u futsalu.  Petar Ružđak iz SŠ Bedekovčine osvojio je 1. mjesto na natjecanju World Skills Croatia, disciplina keramičarstvo i oblaganje. Njegov mentor je Stjepan Sinković.  Tim dvojice učenika, Vedran Presečki i Branimir Ružđak, iz SŠ Bedekovčina osvojio je 1. mjesto na natjecanju World Skills Croatia, disciplina suha gradnja. Njihov mentor je Ivan Mohač. 

Marina Horvat iz SŠ Bedekovčina, pod mentorstvom Božice Slivnjak Kruhek,  osvojila je 1. mjesto na natjecanju World Skills Croatia, disciplina cvjećarstvo.  

Leonarda Gustović iz SŠ Bedekovčina osvojila je 1. mjesto na natjecanju World Skills Croatia, disciplina Graditeljstvo, geodezija i arhitektura. Njezina mentorica je Sanja Markuš. 

Učenici Patrik Kos, Leonardo Špiranec i Niko Vrgoč, kao ekipa su osvojili 1. mjesto na natjecanju World Skills Croatia – disciplina Sektor strojarstva, brodogradnje i metalurgije. Njihov mentor je Goran Buntak. 

Noa Pasanec iz SŠ Oroslavje osvojio je 1. mjesto na natjecanju World Skills Croatia, disciplina Strojarske tehnike. Njegov mentor je Andrija Huić. 

Verena Dagmar Reister iz SŠ Zlatar osvojila je 1. mjesto na natjecanju iz njemačkog jezika. Njezina mentorica je Melani Brezak. 

Lovro Klancir iz SŠ Zlatar, pod mentorstvom Davorke Pelko, osvojio je 1. mjesto na natjecanju iz geografije. 

sjever.hr/kzz.hr Foto: kzz.hr
01.07.2023.

Input your search keywords and press Enter.