Now Reading:
Dodjela svjedodžbi maturantima u SŠ Bedekovčina – Župan Kolar: Treba nam vaša mladost i neopterećenost s prošlošću
Full Article 2 minutes read

Dodjela svjedodžbi maturantima u SŠ Bedekovčina – Župan Kolar: Treba nam vaša mladost i neopterećenost s prošlošću

Svečana dodjela svjedodžbi učenicima završnih razreda SŠ Bedekovčina održala se jučer u 17:00 sati u Sportskoj dvorani u Bedekovčini. Dodjeli su prisustvovali načelnik Općine Darko Ban i župan Željko Kolar.

Maturanti čak 18 zanimanja, od medicinskih sestara do agrotehničara, dobili su svoje diplome koje im je u prisustvu razrednika i roditelja dodijelila ravnateljica SŠ Bedekovčina Vera Hrvoj. Ravnateljica je iskoristila priliku da se prisjeti lijepih uspomena koje je zajedno s maturantima stvarala od 2018. i 2019. godine kada su upisali školu.

Nakon toga se učenicima obratio načelnik Općine Darko Ban koji je i sam nekada bio maturant ove srednje škole. Spomenuo je anegdotu kada mu je studentica sestrinstva u jednoj zagrebačkoj bolnici rekla da je medicinska škola u Bedekovčini najbolja u Hrvatskoj i da odmah uzimaju ljude na posao kada čuju da su tamo završili školu.

– Najbolje poslovne smjernice dobio sam u ovoj školi i iz ove je škole krenuo moj životni ciklus i volja za znanjem. Želim vam puno uspjeha u vašem daljnjem školovanju i da upišete daljnje obrazovanje za odjeljenja koja ste željeli – poručio je načelnik Ban.

Župan Željko Kolar uručio je prigodne poklone najuspješnijim učenicima u generaciji i dodao da na tržištu rada nikada nije bilo veće potražnje za majstorima te da ih KZŽ treba i računa na njih.  

– Trenutno smo po prosjeku plaća u RH na petom mjestu. Postoji veliki opseg poslova koje možete raditi u Zagorju i ovdje možete dobro zaraditi. Isto tako, želim da nam se nakon fakulteta vratite što je u većem broju moguće. Treba nam vaša mladost i neopterećenost s prošlošću, vaša energija i znanje. Danas krećete na jedno novo putovanje koje će biti puno izazova, ali ovakvi mladi i pametni možete snivati najveće snove, a rad i upornost mogu vas dovesti do bilo kojeg cilja kojeg ste se zacrtali – rekao je župan Kolar.

foto: ilustracija

sjever.hr

30. 06. 2023.

Input your search keywords and press Enter.