Now Reading:
Varaždinsko Gradsko vijeće ispravilo pogrešku u proračunu! Jedna od važnijih tema bila je i Odluka o komunalnom redu
Full Article 3 minutes read

Varaždinsko Gradsko vijeće ispravilo pogrešku u proračunu! Jedna od važnijih tema bila je i Odluka o komunalnom redu

Varaždinsko Gradsko vijeće, na sjednici Gradskog vijeća u srijedu, ispravilo je grešku koja se dogodila prilikom nedavnog donošenja proračuna. Kako je pojasnila privremene pročelnica za financije, Tamara Strelec, pogreška je bila nenamjerna jer se u uvodnom dijelu pozvalo na pogrešan članak Zakona o proračunu. Sada je ta greška ispravljena.

-Ne radi se o ispravku sadržajnog proračuna, previše se tu potencira. U principu, radi se samo o pogrešci stručnih službi u članku u kojem su se pozivali na Zakon o proračunu. To je jedna rutinska, nomotehnička greška koja je sada ispravljena – pojasnili su i gradonačelnik Neven Bosilj i njegov zamjenik Miroslav Marković.

Sama točka nije izazvala raspravu, već je samo vijećnik Čehokove nezavisne liste, Mario Lešina, tražio da se ta točka skine s dnevnog reda i da stručne službe tu grešku isprave uredbom. Njegov prijedlog nije prošao.

Dodajmo da je ta greška u donošenju proračuna već ranije naišla na javne kritike dijela oporbe, odnosno upravo Nezavisne liste Ivana Čehoka i HDZ-a, koji tvrde da se u tome vidi sva nesposobnost aktualne gradske vlasti i da se takav propust još nikada nije ranije dogodio u radu gradske uprave.

Jedna od važnijih točaka dnevnog red je i bila Odluka o komunalnom redu.

-Po meni među točkama dnevnog reda najvažnija je ta odluka o komunalnom redu kojom će se regulirati, ne samo nekakav red od 22 do 6 sati, već definira i strože načine sanacije ulica u gradu. Ne može se više uzeti nekakav preuski komad i samo to asfaltirati. Ukoliko će se nekakva ulica rekonstruirati, rok u kojem će se ona moći na bilo koji način, recimo, prekopati, bit će sedam godina. Također, želimo kroz Odluku komunalnog reda zaštititi našu gradsku jezgru od vandala, to je broj jedan. Broj dva, također radimo elaborat za zaštitu od ulaska dostavnih vozila. Pooštrit ćemo strahovito ulazak, jer se sad voze svi po gradu i centru kako god žele i mislim da na tome trebamo raditi – kazao je zamjenik Marković. Pojasnio je i točku vezanu uz podzemne spremnike.

-Predali smo podzemne spremnike Čistoći. Čistoća će sada raspisati Javnu nabavu kojom će ograđivati dalje po cijelom gradu, za sve stambene zgrade, polupodzemne spremnike. Na taj način do proljeća, odnosno ljeta sljedeće godine, bit će gotov kompletan sustav zajedno sa sortirnicom. Na taj način konačno će biti riješen problem odvoza otpada u Gradu Varaždinu – završio je Marković.

skalajdzija/sjever.hr
29.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.