Now Reading:
U fokusu turizma Zagrebačke županije su sigurnost i održivost
Full Article 2 minutes read

U fokusu turizma Zagrebačke županije su sigurnost i održivost

Turistička zajednica Zagrebačke županije i Veleučilište Velika Gorica organizirali su stručni skup pod nazivom „Suvremeni izazovi održivog turizma“ čiji je cilj bio raspravljati o suvremenim izazovima, sigurnosti i održivosti u turizmu te pružiti platformu za razmjenu ideja i najbolje prakse.

Potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u uvodnom je govoru istaknuo da je Hrvatska kao turistička destinacija prepoznata kao sigurna, a brend takve destinacije nastavlja se njegovati.

– Turizam je jedan od najvažnijih hrvatskih ekonomskih sektora, a usto i dio hrvatskog gospodarstva koji je u posljednjem desetljeću ostvario rast aktivnosti među mediteranskim zemljama – rekao je Božinović te naglasio važnost hrvatske policije u njegovanju brenda sigurne turističke destinacije te istaknuo da turisti ne biraju samo lijepe, već i sigurne destinacije.

– Za nas u Zagrebačkoj županiji, turizam nije samo riječ na papiru i filozofija kojom se vodimo, već srž svih naših aktivnosti. Upravo to potvrđuje proces certifikacije destinacije u koji smo krenuli u suradnji s Green Destinations, velike i sigurne manifestacije poput WRC Croatia te mnogobrojna događanja i projekti diljem našeg zelenog prstena – naglasila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović nakon otvorenja stručnog skupa.

U ime Zagrebačke županije podršku skupu uputio je zamjenik župana Ervin Kolarec.

– Zagrebačka županija niz godina poznata je i kao zeleni zagrebački prsten i ovom prilikom pozdravljam inicijativu naše turističke zajednice da taj epitet „zeleni“ bude kroz oznaku green destinations prepoznat daleko šire od naših granica – rekao je Kolarec, dodavši kako županija i sama doprinosi zaštiti okoliša i održivosti na razne načine, a prvenstveno kroz potpore ekološkim poljoprivrednicima, udrugama za zaštitu okoliša te sufinanciranje postavljanja solara na OPG-ove.

sjever.hr/Zagrebačka županija

29.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.