Now Reading:
Nevjerojatna priča iz Zagorja: Guske izazvale razdor među susjedima u Gornjoj Stubici!
Full Article 2 minutes read

Nevjerojatna priča iz Zagorja: Guske izazvale razdor među susjedima u Gornjoj Stubici!

Iz Zagorja dolazi nevjerojatna priča o sudskom sporu koji je pokrenut zbog gusaka.

Željko, stanovnik Gornje Stubice, izgubio je na sudu protiv svog susjeda Josipa jer su Željkove guske prouzročile štetu na Josipovom kukuruzu, donosi Danas.hr. Nakon dugog pravnog postupka, sud je donio odluku da guske nisu dopuštene u dvorištu Josipa, unatoč Željkovim tvrdnjama da su krive vrane i srne. Željko će morati platiti troškove parnice u iznosu od 825 eura i poduzeti mjere kako bi kontrolirao svoje guske.

Ponašanje gusaka izazvalo je svađu među susjedima i donijelo nemir u Gornju Stubicu.

-Boli čovjeka kad ti uništava ono kaj ti siješ. Kad smo posijali kukuruz, odmah za nama su guske kopale, kokoši, ovce dolazile. I onda, šta ja mogu, onda sam ga tužil jer cijelu godinu sam mu govoril i vraćal guske i onda sam najesen moral tužiti – izjavio je Josip Lešković iz Gornje Stubice za Danas.hr.

Josip je pokrenuo tužbu i dobio je spor. Tri sudska vještaka potvrdila su da su guske dovoljno visoke da unište usjev, zbog čega Željko mora platiti 850 eura Josipu i poduzeti mjere kako bi kontrolirao svoje guske i spriječio daljnju štetu.

Željko, koji je optužen za probleme koje prave njegove guske i pijetlovi, ima drugačije objašnjenje. Tvrdi da njegove guske nisu krive, već divlje životinje poput srna i vrana.

Moje guske su uvijek u mom dvorištu. Imam ogromno ograđeno zemljište i dvorište već godinama i desetljećima – izjavio je Željko Petrović za Danas.hr., odbacujući tvrdnje o krivnji svojih gusaka.

foto: ilustracija
sjever.hr/danas.hr
08.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.