Now Reading:
Rekordan broj djece na 22. Varaždinskoj biciklijadi! “Svake godine je sve veći i veći broj djece, što je i primarni cilj ove biciklijade”
Full Article 2 minutes read

Rekordan broj djece na 22. Varaždinskoj biciklijadi! “Svake godine je sve veći i veći broj djece, što je i primarni cilj ove biciklijade”

Na sam Svjetski dan bicikala, u Varaždinu se održala već tradicionalna Varaždinska biciklijada.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Brdsko biciklističkog kluba ASI, Društva za zaštitu od dijabetesa Varaždin i pod pokroviteljstvom Grada, veliki i mali krenuli su biciklirati rutom 22. Varaždinske biciklijade.

Nakon okupljanja sudionika na Kapucinskom trgu, koje je pozdravio i Lovro Lukavečki, predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, brojni su biciklisti u 10 sati pokrenuli pedale na ruti kružnog oblika duljine oko 18 kilometara.

Budući da je jedan od glavnih ciljeva Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina razvoj rekreacije i uključivanje što većeg broja građana u sportske aktivnosti, biciklijada je u potpunosti besplatna, a njena ruta nije zahtjevna te je savladati mogu svi. A u tome su i uspjeli, jer bicikliralo je više od 300 sudionika!

Anica Sitar, stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga ne krije zadovoljstvo odazivom na biciklijadu obiteljskog karaktera.

-Nekoliko minuta do starta, a već imamo 300 prijavljenih sudionika i ljudi još dolaze. Upravo je djece i najmlađih ove godine u rekordnom broju, što dokazuje da su obitelji, djeca i svi sudionici prepoznali poantu ove biciklijade, a to je druženje u aktivnoj i zdravoj okolini. Jer kretanje je jedan od čuvara našeg zdravlja, a upravo tu poruku želimo prenijeti našim sudionicima, a posebno našim najmlađima – poručila je Sitar.

Cilj biciklijade je kod “Stare vage”, a za sve sudionike osiguran je na cilju topli obrok uz prigodno druženje. U sklopu ovogodišnje biciklijade organizirano je i natjecanje u spretnosti vožnje biciklom za najmlađe sudionike, a sve u organizaciji Brdsko biciklističkog kluba ASI.

-Svake godine vidim sve veći i veći broj djece, onih najmlađih, što je u principu i primarni cilj biciklijade. Ove godine imamo rekordan broj djece i klinaca te se nadam da ćemo nastaviti tako iz godine u godinu. Također, želimo proširiti sadržaje za najmlađe pa na taj način što više popularizirati biciklizam u gradu – poručio je predsjednik Brdsko biciklističkog kluba ASI, Janko Gušić.

sjever.hr
04.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.