Now Reading:
Župan Posavec nagradio najuspješnije polaznike projekta BUŠ – biciklom u školu!
Full Article 2 minutes read

Župan Posavec nagradio najuspješnije polaznike projekta BUŠ – biciklom u školu!

Projektom BUŠ – biciklom u školu Ekonomska i trgovačka škola Čakovec uključila se u promicanje zdravih životnih navika među učenicima te ih animirala na sudjelovanje. Danas su na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra Mladost u Čakovcu dodijeljene nagrade učenicama i učenicima te škole koji su nanizali najveći broj kilometara prijeđenih biciklom od kuće do škole.

Nositeljica projekta Gordana Dajč, profesorica tjelesne i zdravstvene kulture, naglasila je da je cilj projekta, u koji se uključilo 40-ak učenika, sadržan u postizanju psihofizičkog zdravlja i poticanja što većeg broja učenika na korištenje bicikla.

-Na taj način razvijamo sportski duh, ali i potrebu cjeloživotnog vježbanja u populaciji mladih – naglasila je Dajč.

Za najučestalije korištenje bicikla na putu do škole tijekom trajanja projekta – 102 puta – prvo mjesto i sportski bicikl na dar osvojila je Melani Mesarić, učenica 3.A razreda ETŠ-a. Drugoplasirani je učenik 1. KŠ razreda Stjepan Horvat, koji je 95 puta došao biciklom u školu te osvojio svjetla za bicikl, a treće mjesto i lokot za bicikl osvaja Mark Šoltić, učenik 2 A razreda, za 85 dolazaka. Četvrto mjesto dijele Veronika Martinčević iz 2A. i Leona Huzjak iz 3.K za 70 dolazaka biciklom u školu, uz koje je pohvaljen i Sven Bulat, učenik 3 A, za 66 dolazaka.

Nagrade je učenicima podijelio župan Međimurske županije Matija Posavec na svečanosti povodom Dana sporta Ekonomske i trgovačke škole Čakovec te poručio mladima da se svaki kilometar odvožen biciklom i svaki sat proveden u tjelovježbi stostruko vraća kao ulog u zdravlje.

foto: medjimurska-zupanija.hr
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
03.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.