Now Reading:
Hoće li danas završiti drama Hrvata u Zambiji? Počinje ročište i čeka se važna odluka sutkinje
Full Article 2 minutes read

Hoće li danas završiti drama Hrvata u Zambiji? Počinje ročište i čeka se važna odluka sutkinje

Već gotovo šest mjeseci prošlo je otkad su četiri hrvatska para uhićena u zračnoj luci u Zambiji zbog sumnje u pokušaj trgovanja ljudima. Nakon mjeseci drame i nevjerojatnih obrata u slučaju, danas se može dogoditi i da optužnica protiv njih bude odbačena. Na prošlom ročištu tužiteljstvo je ispitalo sve svjedoke, a sutkinja je najavila kako će danas odlučiti – hoće li ispitati i svjedoke obrane ili odbaciti optužnicu, piše Večernji list.

Oko pola 10 hrvatski državljani stigli su na sud čekajući dolazak sutkinje Mary Mulanda koja će odlučivati o sljedećem koraku. Dva su moguća scenarija – može objaviti da se suđenje nastavlja ispitivanjem svjedoka obrane ili odbaciti optužnicu i osloboditi sve optužene.

Podsjetimo, Hrvati su uhićeni 7. prosinca u zračnoj luci u Ndoli. Policija ih je presrela dok su se, vodeći sa sobom četvero djece iz DR Kongo koje su netom posvojili, vraćali kući u Zagreb. Djecu je preuzela zambijska socijalna služba i odvela na tajnu lokaciju. Obrat se dogodio 6. veljače kad je optužnica odbačena, a Hrvatima je dano 48 sati da napuste zemlju. No dok su sutradan ulazili u avion ponovno su uhićeni, a odmah se proširila vijest kako su uhićeni zbog prijave jednog Hrvata, donosi Večernji.

www.sjever.hr/www.vecernji.hr
01.06.2023.

Input your search keywords and press Enter.