Now Reading:
STRAVIČNA SNIMKA Djevojčica brutalno napala drugu učenicu pred zagrebačkom osnovnom školom, osmaši sve snimali….
Full Article 3 minutes read

STRAVIČNA SNIMKA Djevojčica brutalno napala drugu učenicu pred zagrebačkom osnovnom školom, osmaši sve snimali….

U redakciju 24sata stigla je uznemirujuća snimka koja prikazuje tučnjavu dviju učenica 6. razreda. Na snimci se vidi kako jedna djevojčica grabi i odvlači s klupe na igralište drugu djevojčicu, brutalno ju udara nogama, baca na pod i grubo vuče za kosu, dok se napadnuta učenica brani, odguruje ju i viče joj da ju pusti.

Djevojčice su u vrijeme sukoba bile okružene drugom djecom, uglavnom dječacima. Njih nekoliko sve je snimalo i bodrilo ih da se nastave tući.

Ravnatelj zagrebačke osnovne škole pred kojom se nasilje dogodilo potvrdio je da se sve odigralo u nedjelju poslijepodne. Snimka je do njega došla u utorak navečer, te prije toga nije znao što se događalo, a odmah su postupili po smjernicama Ministarstva znanosti i obrazovanja koje su sve škole dobile nakon ubojstava u školi u Beogradu.

-Snimku smo dobili sinoć, nisam spavao cijelu noć. Odmah ujutro sam obavijestio policiju, Centar za socijalnu skrb, od jutros razgovaramo sa svjedocima kojih je 15-ak, kao i s učenicima koji su to snimali. Prema onome što smo utvrdili djevojčice koje su se tukle su učenice 6. razreda, a učenici koji su snimali su učenici 8. razreda. Učenica koja je napala ide u drugu školu, a učenica koja je napadnuta je iz naše škole. Učenici koji su snimali kažu kako sad shvaćaju da su pogriješili, da su ih trebali rastaviti, a ne snimati. Tvrde da nisu slali snimku drugima, osim između sebe, no po našoj procjeni, već je više od stotinu djece to vidjelo. Tragično je da se radi o učenicima od 5. do 8. razreda, a navodno je bilo i srednjoškolaca – ispričao je šokirani ravnatelj za 24sata.

Škola je počela zvati i roditelje sve upletene djece. Ravnatelj ističe da dosad nije bilo ovakvih situacija, te da se navodno radi o dogovorenoj tučnjavi, te međusobnom optuživanju djece i bulingu preko društvenih mreža.

Napadnuta djevojčica navodno je vrijeđala rođakinju djevojčice koja ju je napala. Ona ide u školu u sasvim drugom kvartu, no došla je pred ovu školu kako bi se obračunala zbog uvreda.

-Sve škole pa tako i naša imaju već otprije preventivne programe i radimo s djecom na edukacijama zbog cyberbulinga i vršnjačkog nasilja. Tragično je da su svi rekli kako su šutjeli jer nisu htjeli otkriti prijatelje. A još je tragičnije i što roditelji govore kako nisu ništa znali, niti da su vidjeli snimku. A ona je ipak došla do medija – dodao je ravnatelj koji je, kaže, odmah obavijestio i kolegicu u školi iz koje je djevojčica koja je započela tučnjavu.

Otac jednog od učenika za 24sata je rekao kako su šokirani ovakvim nasiljem, posebnog nakon onog što se dogodilo u Beogradu. Iz škole pak uvjeravaju kako su postupili prema svim procedurama, a 24sata neslužbeno doznaju kako je među djecom u velikoj mjeri prisutno maltretiranje preko društvenih mreža i online kanala.

Foto: ilustracija
www.sjever.hr / 24sata.hr
31.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.