Now Reading:
Radnici ZET-a danas prosvjeduju: „Uvjeti rada su kriminalni, iznad nas lete golubovi i doslovno se*u po ljudima”
Full Article 2 minutes read

Radnici ZET-a danas prosvjeduju: „Uvjeti rada su kriminalni, iznad nas lete golubovi i doslovno se*u po ljudima”

U srijedu u 15 sati održat će se polusatni prosvjed upozorenja radnika ZET-a ispred Uprave na okretištu Remiza. Oni, naime, traže povećanje plaća, poboljšanje uvjeta rada, osnivanje radničkog vijeća, hitno zapošljavanje radnika u servisima, nabavu novih strojeva za održavanje i obnovu hangara, prenosi Index.

Uz to, radnici zahtijevaju i transparentne natječaje za sva radna mjesta, kupnju modernih i kvalitetnih vozila, ispravne skretnice, kao i ispravne donje i gornje vodove. Ako se pak ne udovolji njihovim zahtjevima, za jesen najavljuju štrajk.

Inače, zaposlenik ZET-a te organizator prosvjeda Neven Brnjas tvrdi kako se vozačima 40 godina nije mijenjao koeficijent koji iznosi 2.40.

-Zbog nedovoljnog broja radnika oni rade prekovremeno, imaju velik broj noćnih smjena, pa mnogi to računaju kao plaću. No to nije plaća, zna se što je plaća – poručio je Brnjas koji smatra kako bi idealni koeficijent bio barem 3.

Kako kaže, plaća vozača tramvaja je oko sedam tisuća kuna, a dodaje i da su tehnički uvjeti za rad „kriminalni”.

-Iznad radnika lete golubovi i doslovno se*u po ljudima. Kada pada kiša, curi voda, vrata se ne mogu zatvoriti, propuh je – naglasio je Brnjas dodavši kako radnici odlaze zbog malih plaća, pa oni koji ostaju moraju raditi prekovremeno. Ističe i da su tramvaji stalno u kvaru.

-Pola ih ne vozi jer su se raspali, a pola se ne može održavati zbog manjka dijelova. Ti tramvaji nisu među prvih dvadeset u svijetu po kvaliteti – poručio je.

Kaže i da je prije lokalnih izbora razgovarao s aktualnim zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem koji mu je rekao da će to riješiti čim dođe na vlast. Međutim, Brnjas upozorava kako je situacija jednostavno postala neodrživa.

www.sjever.hr / index.hr
31.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.