Now Reading:
Poljakinja u petom mjesecu trudnoće umrla od septičkog šoka – bolnica joj odbila napraviti pobačaj!
Full Article 2 minutes read

Poljakinja u petom mjesecu trudnoće umrla od septičkog šoka – bolnica joj odbila napraviti pobačaj!

33-godišnja Poljakinja iznenada je umrla tijekom noći s 23. na 24. svibnja u petom mjesecu trudnoće. Ona je tog dana stigla u jednu specijalističku bolnicu, a njezina obitelj rekla je kako se njezino zdravstveno stanje iznenada pogoršalo 24. svibnja, prenosi danas.hr.

-Uzrok smrti je septički šok sa zatajenjem više organa – dodala je obitelj preminule, a tu informaciju potvrdili su i istražitelji.

Inače, u Poljskoj je abortus zabranjen od siječnja 2021., a glasnogovornik tužiteljstva Leszek Karp rekao je da su rezultati obdukcije pokazali da je riječ o završnom stadiju sepse.

-Uzrokovali su ga zatajenje cirkualcije i disanja što je rezultiralo smrću – kazao je i dodao da je riječ o prvoj dijagnozi, a konačno će mišljenje biti za četiri do šest tjedana nakon što se stručnjaci upoznaju sa slučajem.

Bolnica u Nowy Targu izrazila je sućut obitelji i najavila suradnju s istražiteljima slučaja.

Mnogi kao i Dorotina obitelj za ovaj tragičan događaj krive liječnike jer su odbili napraviti pobačaj, odnosno krive stanje u državi.

Slučaj je komentirao i hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Predrag Fred Matić.

Poljska vlast u potpunosti je odgovorna za smrt mlade žene, kao i drugih prije nje. Barbarski zakoni koji dovode do toga ne mogu biti dio EU – napisao je Matić.

www.sjever.hr / danas.hr
31.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.