Now Reading:
Nastavljena višegodišnja suradnja – Delegacija Klanjca u posjetu pobratimljenom poljskom gradu Wilamowice
Full Article 1 minutes read

Nastavljena višegodišnja suradnja – Delegacija Klanjca u posjetu pobratimljenom poljskom gradu Wilamowice

Nakon još jednog uspješno organiziranog susreta Bratimljenja gradova EU koji je krajem travnja održan u Klanjcu, nastavljena je višegodišnja suradnja koju Grad Klanjec ima s poljskim gradom Wilamowice. Tako je delegacija Grada Klanjca, koju je predvodio gradonačelnik Zlatko Brlek, zadnji vikend u svibnju bila u trodnevnom posjetu pobratimljenom gradu Wilamowice na poziv gradonačelnika Mariana Trele.

Uz gradonačelnika, u gradskoj su delegaciji bili i predsjednica Gradskog vijeća Mirjana Smičić Slovenec te pročelnik Gordan Šoban.

Bila je to još jedna prigoda za proširenje prijateljskih veza između Klanjca i Wilamowica koje traju već više od 15 godina, ali i za nastavak razgovora o budućoj suradnji. Gradonačelnik Zlatko Brlek obratio se u ime Grada i građana Klanjca poljskim kolegama, njihovim gostima i građanima Wilamowica na svečanom otvorenju tradicionalne manifestacije Wilamowskie Śmiergusty.

Delegacija Klanjca prisustvovala je i svečanoj svetoj misi, raznovrsnom programu ovogodišnjih Śmiergusty, a domaćini su svojim hrvatskim gostima priredili i zanimljiv turistički obilazak obližnjeg grada Bielsko-Biała s posebno atraktivnim povijesnim muzejom.

www.sjever.hr
31.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.