Now Reading:
Manifestacija “Zagorje Domovini” donosi brojna događanja u klanječki kraj!
Full Article 2 minutes read

Manifestacija “Zagorje Domovini” donosi brojna događanja u klanječki kraj!

Ovog petka počinje bogat program događanja petak u sklopu manifestacije “Zagorje Domovini” posvećenim piscu hrvatske himne – Antunu Mihanoviću, a koje će se odvijati na prostoru Tuhlja, Klanjca i Trgovišća. Samo događanje domoljubne je tematike sa naglaskom na očuvanju kulture i umjetnosti.

Manifestacija započinje u atriju hotela Well u Tuheljskim Toplicama koncertom pod ravnanjem dirigenta Siniše Leopolda, a nastupit će Barbara i Rajko Suhodolčan s pratnjom, Tamburaškim ansamblom Prijatelji te Ženskim vokalnim ansamblom Sotelia. Sam koncert započinje u 20.30 sati.

Za one mlađe u Klanjcu je pripremljeno događanje Putevima Antuna Mihanovića te druženje djece uz kreativne radionice i igre na otvorenom u Zelenjaku. Sve počinje okupljanjem u Spomen-parku znamenitih Klanjčana u 16 sati. Od 17 sati na rasporedu su kreativne likovne, literarne i glazbene radionice. U slučaju kiše program se seli u knjižnicu.

Program za djecu u Klanjcu se nastavlja i u nedjelju 4. lipnja pa tako u 18 sati počinje dječja plesna predstava “Sve četiri za jedno” u Kući Klajn a od 19.30 sati na terasi Dvorca Mihanović u Tuheljskim Toplicama posjetitelji će moći uživati u pjesničko – glazbenoj večeri “U potrazi za ljubavlju” uz recitacije poznatih književnika Hrvatskog društva književnika – Ogranka Krapinsko – zagorske županije.

U utorak se program za djecu nastavlja u Velikom Trgovišću, u atriju osnovne škole od 17.30 sati kroz likovnu radionicu “Art & Fun”, a nakon radionice od 19 sati nastavlja se sa Kućom Klajn i dječjom predstavom Teatra Loft “Lovci na snove”.

Subota, 10. lipnja je pak rezervirana za sve ljubitelje vina i novih okusa – proizvoda od ruža! U 9.30 sati kreće iz Tuheljskih Toplica eBike vožnja za Klanjec uz posjet vrtu ruža u cvatu (OPG Pleško) i degustaciju proizvoda od ruža i probranih vina vinarija grada Klanjca – Kupilek, Petrišić i Sever!

Događanje završava malom svečanosti. Naime, u utorak, 12. lipnja u utorak u 18 sati u Spomen-parku znamenitih Klanjčana u Klanjcu održati će se već tradicionalna dodjela Pjesničke nagrade “Antun Mihanović” za domoljubnu poeziju kao i dodjela likovne nagrade.

www.sjever.hr
30.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.