Now Reading:
NEUOBIČAJEN ULOV! Carinicima prijavili da prevoze samo srndaća – oni im pak u autu pronašli mrtvog medvjeda!
Full Article 2 minutes read

NEUOBIČAJEN ULOV! Carinicima prijavili da prevoze samo srndaća – oni im pak u autu pronašli mrtvog medvjeda!

Carinski službenici Sektora za mobilne jedinice pregledom vozila pronašli neuobičajen ulov, mrtvog smeđeg medvjeda koji se nalazi na Crvenom popisu ugroženih životinja Hrvatske koji je u Republici Hrvatskoj strogo zaštićena životinja temeljem Zakona o zaštiti prirode.

Provodeći redovne pojačane mjere nadzora 28. svibnja godine na lokaciji Ružić kod mosta preko rijeke Čikole carinski službenici Sektora za mobilne jedinice, Područne jedinice Službe za mobilne jedinice Split zaustavili su vozilo kojim je upravljao hrvatski državljanin.

– Na upit carinskih službenika prevoze li nešto u vozilu, isti izjavljuju da se vraćaju iz lova u Lici (okolica Srba) te da u vozilu posjeduju ustrijeljenog srndaća za kojeg na uvid carinskim službenicima predočavaju Potvrdu o podrijetlu divljači i njezinih dijelova s lovišta izdanu od ovlaštenika prava lova. Posumnjavši da se u vozilu krijumčari i druga neprijavljena roba, carinski službenici pristupili su pregledu vozila te je odmah nakon otvaranja prtljažnog prostora vozila, uz srndaća koji se nalazio u plastičnoj kadi, uočena mrtva životinja smeđi medvjed – priopćili su iz Carinske uprave.

Smeđi medvjed nalazi na Crvenom popisu ugroženih životinja Hrvatske te je ista u Republici Hrvatskoj strogo zaštićena životinja temeljem Zakona o zaštiti prirode i Pravilnika o strogo zaštićenim vrstama i predstavlja vrstu kojom se gospodari sukladno Zakonu o lovstvu odnosno Planu gospodarenja koje vodi nadležno Ministarstvo poljoprivrede .

O svemu navedenom su izviješteni policijski službenici radi provođenja daljnjih ispitnih radnji.

Foto: carina.gov.hr

www.sjever.hr/carina.gov.hr
30.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.