Now Reading:
Velika promjena u ZET-u! Od sada tramvajsku kartu možete kupiti putem mobitela
Full Article 2 minutes read

Velika promjena u ZET-u! Od sada tramvajsku kartu možete kupiti putem mobitela

Aplikacija za digitalnu kupnju karata Moj ZET predstavljena je u ponedjeljak kao dio unaprijeđenja usluge javnog prijevoza u Zagrebu, a njome je moguće kupiti karte za sve ZET-ove linije, kao i nadoplatiti pokaze, piše Jutarnji list.

Naime, od danas dostupna nova aplikacija Moj ZET, uz kupnju karata za sve linije ZET-a omogućuje i nadoplatu mjesečne i godišnje karte – pojasnio je direktor te tvrtke Marko Bogdanović istaknuvši da se uslugama javnog gradskog prijevoza u Zagrebu koristi 800 tisuća osoba dnevno.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević najavio je nastavak modernizacije ZET-a, istaknuvši da vjeruje kako će ovog tjedna biti gotova javna nabava za 20 novih tramvaja.

– Uskoro očekujemo i potpisivanje ugovora i narudžbu kako bismo nakon 20 godina prvi put mogli proširiti vozni park tramvaja – rekao je Tomašević, a prenosi Jutarnji list.

Gradonačelnik je novinarima demonstrirao kupnju karata putem mobitela. Karta se kupuje tako da se na uređajima u tramvaju odabere željena opcija, a potom se putem aplikacije skenira QR kod.

Aplikacija je dostupna u Play Storeu pod nazivom “ZET”, dok će za korisnike iPhonea pod nazivom “Moj ZET” biti dostupna do kraja dana ili sutra. Što se tiče pokaza, već postojeći korisnici ga mogu nadoplatiti uz prethodnu online registraciju, dok će oni kojima se pokaz izdaje prvi put, ipak morati registrirati u nekim od ZET-ovih poslovnica, piše Jutarnji list.

Foto: Facebook Grad Zagreb

www.sjever.hr/www.jutarnji.hr
29.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.