Now Reading:
PREDIVNA PRIČA: Policajac Josip mladoj obitelji pomogao da se probiju kroz gužvu – 20 minuta kasnije na svijet im je stigla djevojčica
Full Article 2 minutes read

PREDIVNA PRIČA: Policajac Josip mladoj obitelji pomogao da se probiju kroz gužvu – 20 minuta kasnije na svijet im je stigla djevojčica

Predivna priča stiže iz Policijske uprave zagrebačke. Naime, policajac Josip pomogao je mladom bračnom paru da se probije kroz zagrebačku gužvu kako bi žena u trudovima na vrijeme stigla u bolnicu.

Bio je petak, 5. svibnja oko 14.40 sati, za vrijeme dok su počele uobičajene gužve u prometu, policajac Josip obavljao je svoje redovne dužnosti, u to vrijeme nalazio se zaustavljen na znak crvenog svjetla na semaforu na jednom od najprometnijih raskrižja u Zagrebu, Radničke i Heinzelove ulice kada je primijetio je da automobil pored njega trubi te da vozač traži pomoć.

Nije oklijevao, na suvozačevom mjestu nalazila se rodilja, a vozač glasno je povikao: „Žena mi rađa! Pomozite nam, na putu smo za Vinogradsku bolnicu, a gužva je!“ – zamolio je tako policajca, na što je on promptno reagirao. Brzo je uključio svjetlosne i zvučne signale te se zajedno s obitelji Tomić krenuo probijati kroz prometnu gužvu.

Dolaskom pred bolnicu, na ulazu za hitni prijem podigla se rampa, žurno i sigurno su ušli unutra, a policajac Josip glasno je povikao : „Sretno!“. Iako nije bio siguran je li netko čuo njegovo „sretno“, ostao mu je barem osjećaj zadovoljstva da je uspio pomoći, u ovom, budućim roditeljima, najvažnijim trenucima.

Samo 20 minuta kasnije na svijet im je stigla djevojčica, a nakon 20 dana kada su emocije došle na svoje mjesto, kada je beba ugodno smjestila u toplini svoga doma, otac je odlučio e-mail porukom na adresu zagrebačke policije pohvaliti policajca Josipa.

Cijelu pohvalu možete pročitati ovdje.

www.sjever.hr / zagrebacka-policija.gov.hr
29.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.