Now Reading:
KOPRIVNIČKO – KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA: Polaganjem vijenaca odana počast svima koji su utkali svoje živote u temelje RH
Full Article 2 minutes read

KOPRIVNIČKO – KRIŽEVAČKA ŽUPANIJA: Polaganjem vijenaca odana počast svima koji su utkali svoje živote u temelje RH

U skladu s tradicijom svečanog obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, danas je kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata na Florijanskom trgu u Koprivnici održano svečano polaganje vijenaca te su zapaljene svijeće u spomen hrvatskim braniteljima i civilima stradalima u Domovinskom ratu.

Uz svečani postroj MUP-a PU koprivničko-križevačke vijence su položila izaslanstva Koprivničko – križevačke županije koju je predvodio župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem i predsjednikom Županijske skupštine KKŽ Damirom Felakom, Grada Koprivnice predvođena gradonačelnikom Mišelom Jakšićem, Ministarstva hrvatskih branitelja – Područnog odjela Koprivnica i predstavnice udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata te izaslanstva MORH-a i MUP-a. Počast palim suborcima, paljenjem svijeća odali su i brojni predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

Župan Koren je zahvalio svima koji su utkali svoje živote u temelje Republike Hrvatske te je svim građanima čestitao Dan državnosti, koji se obilježava u spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 1990. godine.

– Ovo je jedan od najznačajnijih dana u novijoj hrvatskoj povijesti. Formiranje i konstituiranje prvog Hrvatskog sabora je jedan od događaja koji su obilježili nastanak Hrvatske države. Iza toga su se događale stvari koje ne bi poželjeli nijednoj naciji. Ovo je prilika da se na skroman i simboličan način zahvalimo svima koji su se žrtvovali za Republiku Hrvatsku – kazao je župan.

Čestitku je uputio i koprivnički gradonačelnik Jakšić te dodao kako se prisjećamo svih ljudi koji su dali svoje zdravlje i živote da bi imali slobodnu, demokratsku i neovisnu Republiku Hrvatsku.

Molitvu za poginule i nestale hrvatske branitelje i njihove obitelji je predvodio velečasni Ozren Bizek, a sveta misa održana je u kapeli Svetog Florijana u Koprivnici.

www.sjever.hr
29.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.