Now Reading:
Ledeni vjetar bez paljenja pećnice: isprobajte jednostavniju verziju mnogima omiljene slastice koja će vas oduševiti
Full Article 2 minutes read

Ledeni vjetar bez paljenja pećnice: isprobajte jednostavniju verziju mnogima omiljene slastice koja će vas oduševiti

Ledeni vjetar mnogima je omiljena slastica, no isto tako i komplicirana za napraviti. Upravo zato donosimo vam jednostavniju i brzu verziju ovog ukusnog kolača koja je jednako fina kao i originalna.

Recept s YouTube kanala Recepttura idealan je za vruće ljetne dane, budući da nećete trebati paliti pećnicu, a možete ga pripremiti i kada nemate puno vremena.

Od sastojaka će vam biti potrebno:

Žuta krema:
9 žumanjaka
200 g šećera
3 vanilin šećera
160 g oštrog brašna
30 g gustina
600 ml mlijeka
250 g maslaca sobne temperature

Bijela krema:
800 ml vrhnja za šlag

Keksi:
540 g keksa s maslacem
200 ml mlijeka za umakanje keksa

Voće:
3 veće ili 4 manje banane
350 g jagoda
350 g kivija

Priprema:

U posudu sipajte devet žumanjaka, 200 grama šećera, tri vanilin šećera te izmiksajte. Dodajte 160 grama oštrog brašna i 30 grama gustina pa izmiksajte. U kremu dodajte oko 200 mililitara mlijeka te sve dobro izmiksajte da nema grudica. Ostatak mlijeka prokuhajte. Kada zakipi, maknite s vatre i dodajte u žutu kremu.

Promiješajte pa vratite na vatru. Krema se kuha uz miješanje dok se ne zgusne. Kada je gotova prekrijte folijom i ostavite ju da se ohladi na sobnoj temperaturi pa potom dodajte 250 grama maslaca sobne temperature te izmiskajte. Žutu kremu podijelite na tri jednaka dijela.

800 mililitara vrhnja za šlag izmiksajte pa izrađeni šlag, odnosno bijelu kremu podijelite na četiri jednaka dijela.

Voće ogulite i narežite.

U tepsiju posložite kekse prethodno umočene u mlijeko tako da prekriju cijelo dno. Zatim stavite prvi sloj žute kreme te prvi sloj bijele kreme, a potom narezane banane. Na banane stavite drugi sloj keksa prethodno umočenih u mlijeko, drugi sloj žute kreme, drugi sloj šlaga te narezane jagode.

Treći sloj prethodno namočenih keksa stavite na jagode, a zatim dodajte zadnji sloj žute kreme i treći sloj šlaga te posložite narezani kivi. Na kraju sve premažite sa zadnjom četvrtinom šlaga i dobro poravnajte. Ostavite da se dobro ohladi, a prije posluživanja po želji ukrasite jagodama.

Foto: screenshot YT Recepttura
www.sjever.hr / YT Recepttura
28.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.