Now Reading:
Vikend u Čakovcu prepun događanja! “Dani Grada” donose 20-ak manifestacija i aktivnosti koje ne smijete propustiti
Full Article 2 minutes read

Vikend u Čakovcu prepun događanja! “Dani Grada” donose 20-ak manifestacija i aktivnosti koje ne smijete propustiti

Subotnja špica uz standardnu gužvu, za “Dane Grada Čakovca” ove godine donosi mnogobrojna događanja pa tako u svakom kutku grada možete biti dio jedne od 20-ak pripremljenih manifestacija i aktivnosti.

Tako će se od 9 do 12 sati predstaviti mnogobrojne udruge u kulturi Gradske zajednice kulture Čakovca, polaznici Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec i Savjet mladih Grada Čakovca, a od 11 sati na Trgu Republike pripremljen je i koncert Puhačkog orkestra umjetničke škole.

Turistička zajednica grada Čakovca uz Srednju školu Prelog pobrinula se za uvijek ukusnu manifestaciju “Gastromaniju”, a sprema i dječju “Potragu za blagom” koja kreće u 10 sati u Perivoju Zrinskih te nezaobilazni Sajam cvijeća jagoda i tradicije koji će se održati u subotu, nedjelju i ponedjeljak od 9 do 19 sati. U subotu i nedjelju nastavlja se manifestacija koja je krenula u petak “Međimurski pjenušci i jagode” u vidu promocije međimurskih pjenušavih vina u organizaciji Mamas & Tapas. Svi ste pozvani od 17 sati nadalje u Ulicu Matice hrvatske.

U subotu počinje i tradicionalni Kup Grada Čakovca u streljaštvu Streljačkog društva “Mihovil” Čakovec na SRC Mladost, a potrajat će dva dana vikenda, dok će se na igralištu Macanovog doma u subotu od 11 do 18.30 sati održati Parkour Kup Čakovec u organizaciji Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan” Čakovec.

Subota će biti dan i za sudjelovanje i uživanje na natjecanju u izradi koktela u jezeru, očekuje nas od 15 sati BarFight by Shankeri. Večer donosi koncert benda Trio no lokal kod fontane u čakovečkom Perivoju Zrinskih od 19 sati, dok će na velikoj bini Trga Republike nešto kasnije nastupati Zembo Latifa.

U nedjelju, 28. svibnja svi ste pozvani na biciklijadu ulicama grada “Čak bajk” čija trasa vodi diljem Čakovca i svih mjesnih odbora.

Uz događanja koja se od subote nastavljaju u nedjelju, sajam jagoda, cvijeća i tradicije te Međimurske pjenušce i jagode, tjedan koncertima zaključuju Noćna smjena od 19 sati uz fontanu, a MozART bend na glavnoj bini od 21 sat.

Međimurski konjari ujedno će u nedjelju za sve građane i posjetitelje koji žele nuditi mogućnost vožnje kočijama gradom i Perivojem Zrinskih.

www.sjever.hr
27.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.