Now Reading:
Vikend u Čakovcu prepun događanja! “Dani Grada” donose 20-ak manifestacija i aktivnosti koje ne smijete propustiti
Full Article 2 minutes read

Vikend u Čakovcu prepun događanja! “Dani Grada” donose 20-ak manifestacija i aktivnosti koje ne smijete propustiti

Subotnja špica uz standardnu gužvu, za “Dane Grada Čakovca” ove godine donosi mnogobrojna događanja pa tako u svakom kutku grada možete biti dio jedne od 20-ak pripremljenih manifestacija i aktivnosti.

Tako će se od 9 do 12 sati predstaviti mnogobrojne udruge u kulturi Gradske zajednice kulture Čakovca, polaznici Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić” Čakovec i Savjet mladih Grada Čakovca, a od 11 sati na Trgu Republike pripremljen je i koncert Puhačkog orkestra umjetničke škole.

Turistička zajednica grada Čakovca uz Srednju školu Prelog pobrinula se za uvijek ukusnu manifestaciju “Gastromaniju”, a sprema i dječju “Potragu za blagom” koja kreće u 10 sati u Perivoju Zrinskih te nezaobilazni Sajam cvijeća jagoda i tradicije koji će se održati u subotu, nedjelju i ponedjeljak od 9 do 19 sati. U subotu i nedjelju nastavlja se manifestacija koja je krenula u petak “Međimurski pjenušci i jagode” u vidu promocije međimurskih pjenušavih vina u organizaciji Mamas & Tapas. Svi ste pozvani od 17 sati nadalje u Ulicu Matice hrvatske.

U subotu počinje i tradicionalni Kup Grada Čakovca u streljaštvu Streljačkog društva “Mihovil” Čakovec na SRC Mladost, a potrajat će dva dana vikenda, dok će se na igralištu Macanovog doma u subotu od 11 do 18.30 sati održati Parkour Kup Čakovec u organizaciji Gimnastičkog kluba “Marijan Zadravec Macan” Čakovec.

Subota će biti dan i za sudjelovanje i uživanje na natjecanju u izradi koktela u jezeru, očekuje nas od 15 sati BarFight by Shankeri. Večer donosi koncert benda Trio no lokal kod fontane u čakovečkom Perivoju Zrinskih od 19 sati, dok će na velikoj bini Trga Republike nešto kasnije nastupati Zembo Latifa.

U nedjelju, 28. svibnja svi ste pozvani na biciklijadu ulicama grada “Čak bajk” čija trasa vodi diljem Čakovca i svih mjesnih odbora.

Uz događanja koja se od subote nastavljaju u nedjelju, sajam jagoda, cvijeća i tradicije te Međimurske pjenušce i jagode, tjedan koncertima zaključuju Noćna smjena od 19 sati uz fontanu, a MozART bend na glavnoj bini od 21 sat.

Međimurski konjari ujedno će u nedjelju za sve građane i posjetitelje koji žele nuditi mogućnost vožnje kočijama gradom i Perivojem Zrinskih.

www.sjever.hr
27.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.