Now Reading:
Velikim finalom završio jubilarni 20. olimpijski tjedan u Varaždinu – jedinstvena manifestacija okupila 600-tinjak mališana iz 15 varaždinskih dječjih vrtića
Full Article 3 minutes read

Velikim finalom završio jubilarni 20. olimpijski tjedan u Varaždinu – jedinstvena manifestacija okupila 600-tinjak mališana iz 15 varaždinskih dječjih vrtića

Velikim finalom na Sportskom centru Sloboda, u petak je završio jubilarni 20. olimpijski tjedan dječjih vrtića Grada Varaždina. Riječ je o jedinstvenoj manifestaciji u Hrvatskoj koja se održava u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Hrvatskog olimpijskog odbora i Grada Varaždina.

Naime, cijeli ovaj projekt krenuo je iz Zajednice sportskih udruga da bi ga nakon dvije godine prihvatio i Hrvatski olimpijski odbor te se potom proširio na većinu hrvatskih gradova i županija. No, kako je naglasio Dubravko Banek, dopredsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, ono što je jedinstveno kod dječje olimpijade u Varaždinu je činjenica da se, za razliku od onih u ostalim gradovima i županijama, odvija tijekom cijelog tjedna.

-Svake godine u Olimpijskom tjednu sudjeluje sve više dječjih vrtića, a ovaj projekt Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina u svojih se 20 izdanja pokazao kao pozitivna priča. Djeca kroz sport razvijaju samostalnost i sposobnost koncentracije te stječu nova prijateljstva, a mi ih upravo ovakvim projektima nastojimo poticati na bavljenje sportom. Pritom nije važan poredak. Oni su svi već pobjednici i to samim sudjelovanjem u Olimpijskom tjednu – naglasio je Banek.

Finalni dan Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina svečano je otvorio predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća, Lovro Lukavečki, čestitavši organizatorima na dugogodišnjoj tradiciji koja, naglašava, pokazuje veliku predanost i entuzijazam.

-Od malih nogu, isto kao i vi, bio sam sportski orijentiran te sam isto tako kao vrtićarac sudjelovao na ovakvim sportskim događajima. Upravo zato sam svjestan važnosti odgajanja djece u sportskom duhu, posebno u kontekstu danas sve snažnije prisutnosti, kako to stručnjaci nazivaju, epidemije pretilosti među djecom – rekao je Lukavečki, poželjevši mališanima dobre rezultate, ali i ono najvažnije, druženje i zabavu.

Stručna suradnica u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina i koordinatorica ovog projekta, Anica Sitar, izrazila je zadovoljstvo što je i jubilarni 20. olimpijski tjedan dječjih vrtića uspješno realiziran.

– Jedan od glavnih ciljeva Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina je poticanje djece i mladih na bavljenje sportom. Mislim da smo kroz 20 godina, koliko se olimpijada dječjih vrtića održava u Varaždinu, u tome i uspjeli te da smo barem jedan dio djece zainteresirali za neki od sportova. Zahvaljujući odličnoj suradnji koju imamo s dječjim vrtićima i odgojiteljima, ali i sportskim udrugama i klubovima na području Grada, ovaj odličan projekt nastavit će se i u budućnosti – rekla je Sitar, čestitavši svim vrtićarcima na sudjelovanju.

Na velikom finalu mališani iz 15 gradskih dječjih vrtića natjecali su se u malom nogometu i četiri atletske discipline, trčanju 50 metara, štafeti 4 x 25 metara, bacanju loptice i skoku u dalj.

Ukupni pobjednici su djevojčice i dječaci Dječjeg vrtić Bajka, iza kojeg slijede vrtići Pinokio, Panda, Čira-Čara, Trakošćanska, Zeko, Kozarčeva, Sveta Uršula, Kućan, Dravska, Aleja, Zečić, Koprivnička 1, Gortanova, Biškupec i Koprivnička 2.

www.sjever.hr
27.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.