Now Reading:
U Koprivnici se okupili najbolji matematičari u državi! Svečano započela Mathema 2023.
Full Article 1 minutes read

U Koprivnici se okupili najbolji matematičari u državi! Svečano započela Mathema 2023.

U Koprivnici je u petak 26. svibnja, u organizaciji Udruge mladih koprivničkih matematičara započelo najveće matematičko ekipno natjecanje u Hrvatskoj – Mathema 2023. Svečano otvorenje održano je u Osnovnoj školi „Braća Radić“, a natjecanje će se paralelno odvijati i u koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović.

Svečanosti otvorenja u OŠ „Braća Radić“ su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal, ravnatelj OŠ “Braća Radić” Krešo Grgac, predsjednica Udruge mladih koprivničkih matematičara Mara Grašić te učenici i mentori.

Zamjenik Ljubić u prigodnom govoru je naglasio važnost razvoja logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika, predsjednik Pal je pohvalio ljubav učenika prema matematici, a ravnatelj Grgac i predsjednica Grašić su zahvalili svima na potpori i poželjeli uspješno natjecanje.

Podsjetimo, Mathema okuplja učenike osnovnih i srednjih škola te centara izvrsnosti, a natjecanje je nastalo i održava se u Koprivnici od 2016. godine s ciljem popularizacije matematike.

Svečanost je održana i u Gimnaziji Fran Galović Koprivnica. Natjecanje je okupilo učenike prvih i drugih razreda srednje škole koji će odmjeriti znanje sa svojim vršnjacima iz svih krajeva Hrvatske.

foto: kckzz.hr
sjever.hr/kckzz.hr
27.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.