Now Reading:
U Koprivnici se okupili najbolji matematičari u državi! Svečano započela Mathema 2023.
Full Article 1 minutes read

U Koprivnici se okupili najbolji matematičari u državi! Svečano započela Mathema 2023.

U Koprivnici je u petak 26. svibnja, u organizaciji Udruge mladih koprivničkih matematičara započelo najveće matematičko ekipno natjecanje u Hrvatskoj – Mathema 2023. Svečano otvorenje održano je u Osnovnoj školi „Braća Radić“, a natjecanje će se paralelno odvijati i u koprivničkoj Gimnaziji Fran Galović.

Svečanosti otvorenja u OŠ „Braća Radić“ su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Ivan Pal, ravnatelj OŠ “Braća Radić” Krešo Grgac, predsjednica Udruge mladih koprivničkih matematičara Mara Grašić te učenici i mentori.

Zamjenik Ljubić u prigodnom govoru je naglasio važnost razvoja logičkog mišljenja i matematičkih sposobnosti kod učenika, predsjednik Pal je pohvalio ljubav učenika prema matematici, a ravnatelj Grgac i predsjednica Grašić su zahvalili svima na potpori i poželjeli uspješno natjecanje.

Podsjetimo, Mathema okuplja učenike osnovnih i srednjih škola te centara izvrsnosti, a natjecanje je nastalo i održava se u Koprivnici od 2016. godine s ciljem popularizacije matematike.

Svečanost je održana i u Gimnaziji Fran Galović Koprivnica. Natjecanje je okupilo učenike prvih i drugih razreda srednje škole koji će odmjeriti znanje sa svojim vršnjacima iz svih krajeva Hrvatske.

foto: kckzz.hr
sjever.hr/kckzz.hr
27.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.