Now Reading:
Stoljeće Perivoja: u centru Čakovca možete razgledati jedinstvene vizure parka kroz godine
Full Article 2 minutes read

Stoljeće Perivoja: u centru Čakovca možete razgledati jedinstvene vizure parka kroz godine

U okviru obilježavanja Dana Grada Čakovca u petak je čakovečkoj publici predstavljena izložba na otvorenom u okviru serije izložbi Čakovec nekoć 7 – “100 godina Perivoja”.

Izložba je postavljena u Perivoju Zrinskih iza Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec, u organizaciji Facebook grupe Čakovčanke i Čakovčanci, na čelu s autorom – administratorom Danijelom Hampamerom Kigom, a razgledati je možete do kraja manifestacije “Dani Grada Čakovca 2023.”, nakon koje seli u dječji odjel čakovečke knjižnice.

Izložene su fotografije u najvećoj mjeri objavljene u grupi Čakovčanke i Čakovčanci, nastale u razdoblju od 30-ih do 90-ih godina prošlog stoljeća, a autori su poznati kroničari događanja u Čakovcu.

Izložbu je službeno otvorila gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini koja je čestitala na ideji i divnom postavu te pozvala Čakovčane i Međimurce da pogledaju jedinstvene vizure parka kroz godine. Spomenimo kako je ovo dio izložbe koju su građani mogli razgledati na završnoj konferenciji projekta Eco bridge – revitalizacije Perivoja.

Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

O njegovoj povijesti na izložbi je govorila Roberta Radović iz Međimurske prirode – Javne ustanove za zaštitu prirode.

Pripremljena je i izložba u izložbi, kao pravi hommage starom drvetu kroz stoljeće, uz ekskluzivne tri mape iz 18. stoljeća, mađarskog arhiva.

Foto: cakovec.hr / Vjeran Žganec Rogulja / PIXSELL
www.sjever.hr / cakovec.hr
27.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.