Now Reading:
Župan Kolar na okruglom stolu “Nekretnine u biznisu” – “Zahvaljujući snažnom gospodarstvu i gustoj naseljenosti svoje zemljište ne moramo prodavati pošto-poto”
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar na okruglom stolu “Nekretnine u biznisu” – “Zahvaljujući snažnom gospodarstvu i gustoj naseljenosti svoje zemljište ne moramo prodavati pošto-poto”

U Termama Tuhelj je u četvrtak održan Okrugli stol pod nazivom “Nekretnine u biznisu #2023”, a kojem je prisustvovao i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Okrugli stol organizirali su “SLO CRO” Poslovni klub, Skup za Zagorje i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina pod pokroviteljstvom župana Krapinsko – zagorske županije i Javne agencije “SPIRIT” Slovenija. Župan Kolar pozdravio je sve okupljene na okruglom stolu te nakon njenog završetka, uz zahvalu organizatorima, istaknuo kako je bilo vrlo poučno slušati vrhunske stručnjake o nekretninama u Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji.

– Infrastruktura u Krapinsko – zagorskoj županiji je razvijena, a snaga našeg gospodarstva i gusta naseljenost zapravo su prednost i ne stavlja nas u poziciju da, pošto-poto moramo niti prodavati niti primati više bilo kakve investicije. Naša nezaposlenost je ispod četiri posto, bruto plaće su pete po veličini u Republici Hrvatskoj, u kontinuiranom smo investicijskom ciklusu i što se tiče stambenih jedinica, i što se tiče gospodarstva. Natječaji koji su vani su puni prijava našeg privatnog i društvenog sektora i rekao bih da nam je čaša odavno polu puna, a da se polagano puni prema vrhu, zato, osim onog da trebamo osigurati za buduće investicije jeftine nekretnine, odnosno, niže cijene nekretnine, zemljišta, jednostavno se sa tim dijelom panela ne slažem – rekao je župan Kolar dodavši kako smatra da su cijene zemljišta u KZŽ realne.

– Nije za očekivati da ćemo imati 200 eura po kvadratu kao u Dalmaciji, ali nismo niti u poziciji da moramo prodavati po 1 euro zemljište kao recimo u nekim dijelovima Like – istaknuo je župan Kolar te dodao da ga veseli što sve veći broj mladih obitelji seli iz Zagreba na područje KZŽ.

www.sjever.hr
26.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.