Now Reading:
Župan Kolar na okruglom stolu “Nekretnine u biznisu” – “Zahvaljujući snažnom gospodarstvu i gustoj naseljenosti svoje zemljište ne moramo prodavati pošto-poto”
Full Article 2 minutes read

Župan Kolar na okruglom stolu “Nekretnine u biznisu” – “Zahvaljujući snažnom gospodarstvu i gustoj naseljenosti svoje zemljište ne moramo prodavati pošto-poto”

U Termama Tuhelj je u četvrtak održan Okrugli stol pod nazivom “Nekretnine u biznisu #2023”, a kojem je prisustvovao i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

Okrugli stol organizirali su “SLO CRO” Poslovni klub, Skup za Zagorje i Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Krapina pod pokroviteljstvom župana Krapinsko – zagorske županije i Javne agencije “SPIRIT” Slovenija. Župan Kolar pozdravio je sve okupljene na okruglom stolu te nakon njenog završetka, uz zahvalu organizatorima, istaknuo kako je bilo vrlo poučno slušati vrhunske stručnjake o nekretninama u Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji.

– Infrastruktura u Krapinsko – zagorskoj županiji je razvijena, a snaga našeg gospodarstva i gusta naseljenost zapravo su prednost i ne stavlja nas u poziciju da, pošto-poto moramo niti prodavati niti primati više bilo kakve investicije. Naša nezaposlenost je ispod četiri posto, bruto plaće su pete po veličini u Republici Hrvatskoj, u kontinuiranom smo investicijskom ciklusu i što se tiče stambenih jedinica, i što se tiče gospodarstva. Natječaji koji su vani su puni prijava našeg privatnog i društvenog sektora i rekao bih da nam je čaša odavno polu puna, a da se polagano puni prema vrhu, zato, osim onog da trebamo osigurati za buduće investicije jeftine nekretnine, odnosno, niže cijene nekretnine, zemljišta, jednostavno se sa tim dijelom panela ne slažem – rekao je župan Kolar dodavši kako smatra da su cijene zemljišta u KZŽ realne.

– Nije za očekivati da ćemo imati 200 eura po kvadratu kao u Dalmaciji, ali nismo niti u poziciji da moramo prodavati po 1 euro zemljište kao recimo u nekim dijelovima Like – istaknuo je župan Kolar te dodao da ga veseli što sve veći broj mladih obitelji seli iz Zagreba na područje KZŽ.

www.sjever.hr
26.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.