Now Reading:
U Centru znanja Međimurske županije okupili se mladi robotičari iz čitave Hrvatske
Full Article 1 minutes read

U Centru znanja Međimurske županije okupili se mladi robotičari iz čitave Hrvatske

U završnom danu Međunarodne konferencije o primjeni dronova, održane u Centru znanja Međimurske županije te u Zračnoj luci Čakovec, danas je otvoreno i nacionalno natjecanje mladih robotičara, programera te eletroničara. 73 natjecatelja i 23 mentora, među kojima 15 osnovnoškolskih ekipa natjecat će se u robotici, a osam ekipa iz srednjih i osnovnih škola u drugim područjima novih tehonologija i njihove primjene.

Učenice i učenike iz Vinice, Rovinja, Zagreba, Male Subotice, Josipovca, Popovače, Kutine, Krapine, Čabra, Bjelovara i Čakovca ocjenjivat će stručni žiri u čijem sastavu su predstavnici izlagača na međunarodnoj konferenciji (C)UAV & Robotics Show Europe 2023 iz Singapura, Velike Britanije i Hrvatske.

– Natjecanje mladih u primjeni suvremenih tehnologija u Tehnološko – inovacijskom centru Međimurje jedan je od sadržaja kakvima želimo kontinuirano obogaćivati Centar znanja Međimurske županije. Provedite današnji dan u pozitivnoj natjecateljskoj atmosferi te pokažite svoju inovativnost, kreativnost te stečeno znanje – poručio je na otvorenju međimurski župan Matija Posavec mladim natjecateljima.

www.sjever.hr
26.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.