Now Reading:
Osnovnoškolske zadruge sudjelovale na Županijskoj smotri u Čakovcu
Full Article 2 minutes read

Osnovnoškolske zadruge sudjelovale na Županijskoj smotri u Čakovcu

Na Trgu Republike u Čakovcu održana je nova Županijska smotra učeničkih zadruga koja je i ove godine probudila kreativnost među učenicima i potaknula buđenje novih ideja.

Smotra je okupila zadruge Čmelice iz III. osnovne škole Čakovec, Fijolica iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec, Klopotec iz OŠ Gornji Mihaljevec, Kušlec iz OŠ Kuršanec, Ftičeki iz OŠ Belice te Tinček iz OŠ Sveti Martin na Muri – zadruge koja je prikupila najveći broj bodova u vrednovanju.

Organizator i domaćin bio je Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec, čija je ravnateljica Dragica Benčik ujedno na čelu Hrvatskog saveza učeničkih zadruga te voditeljica podružnice u Međimurskoj županiji.

Učenici su ponovo pokazali kreativnost, inovativnost i sjajnu izvedbu ideja te nam je osobito drago što nam se ove godine na Županijskoj smotri pridružila tajnica Hrvatskog saveza učeničkih zadruga Blanka Horvat te se osvjedočila s koliko žara rade školski zadrugari – istaknula je Dragica Benčik, te zahvalila na pokroviteljstvu Gradu Čakovcu i Turističkoj zajednici Čakovca koji su, uz ostalu logistiku, osigurali i okrepu za djecu.

-Angažman, stvaralaštvo i kreativnost djece i mladih podržavamo svim srcem i u Gradu Čakovcu uvijek će imati prijatelja i podršku – istaknula je gradonačelnica Ljerka Cividini, izrazivši zadovoljstvo što upravo djeca svojim manifestacijama otvaraju program proslave Dana grada Čakovca.

Župan Međimurske županije Matija Posavec pozdravio je učenike-zadrugare i njihove mentore te im poželio još mnogo ideja i uspješnih realizacija kojima će pronijeti ime svojih škola, te da ih duh zadrugarstva sadržan u marljivosti i predanosti prati kroz život.

Foto: medjimurska-zupanija.hr
sjever.hr/medjimurska-zupanija.hr
26.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.