Now Reading:
Udrugama iz Krapinsko-zagorske županije za projekte i programe dodijeljeno više od 80 tisuća eura – Petek: U Zagorju djeluju zaista sjajne udruge, a mi ih pratimo u radu
Full Article 2 minutes read

Udrugama iz Krapinsko-zagorske županije za projekte i programe dodijeljeno više od 80 tisuća eura – Petek: U Zagorju djeluju zaista sjajne udruge, a mi ih pratimo u radu

U četvrtak je u Poslovno-tehnološkom Inkubatoru u Krapini zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek dodijelila ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na županijsko potporu kroz Natječaj za prijavu programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije, razvoja i civilnog društva.

U okviru natječaja ukupno je bilpo osigurano 79.640,00 eura, a maksimalni iznos traženih sredstava po projektu bio je 4.000,00 eura, dok sufinanciranje može biti i do 100 posto.

Ukupno su pristigle 72 prijave od kojih četiri nisu zadovoljile administrativne uvjete, a četiri nisu ostvarile minimum od 20 bodova prilikom ocjenjivanja, dok je jedna udruga odustala od sklapanja ugovora prije konačne odluke o financiranju. Financijske potpore ostvarile su 63 udruge i to u ukupnom iznosu od 80.807,63 eura.

Zamjenica Petek na samom je početku istaknula veliko zadovoljstvo što na području Krapinsko-zagorske županije djeluju sjajne udruge. Istaknula je kako Županija svih proteklih godina prati rad udruga koje rade sjajne projekte.

-Ove godine su trećina udruga koje su se javile na natječaj nove udruge i to govori kako je vrlo živa scena civilnog sektora na području županije – dodala je Petek.

Uime udruga koje su ostvarile pravo na financiranje programa i projekata obratila se Jasenka Borovčak iz DND-a Zabok istaknuvši da svi u udrugama, i zaposleni i volonteri, daju puno svog vremena, znanja truda i vještina, kako bi sve funkcioniralo onako kako treba.

-Zahvaljujem Krapinsko-zagorskoj županiji koja doista dugi niz godina prati potrebe udruga i svake godine u sve većoj mjeri razmišlja i promišlja na koji način raspisati ovaj natječaj da bi svi mogli dobiti sredstva – naglasila je Borovčak.

Sa zadovoljstvom je napomenula da je natječaj koncipiran tako da svima olakša prijavu te podsjetila na činjenicu da Županija u tu svrhu organizira i radionice namijenjene prijaviteljima.

a.kučić/sjever.hr
25.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.