Now Reading:
Udrugama iz Krapinsko-zagorske županije za projekte i programe dodijeljeno više od 80 tisuća eura – Petek: U Zagorju djeluju zaista sjajne udruge, a mi ih pratimo u radu
Full Article 2 minutes read

Udrugama iz Krapinsko-zagorske županije za projekte i programe dodijeljeno više od 80 tisuća eura – Petek: U Zagorju djeluju zaista sjajne udruge, a mi ih pratimo u radu

U četvrtak je u Poslovno-tehnološkom Inkubatoru u Krapini zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije Jasna Petek dodijelila ugovore korisnicima koji su ostvarili pravo na županijsko potporu kroz Natječaj za prijavu programa i projekata udruga u području prevencije zdravlja, skrbi o mladima i ranjivim skupinama te ljudskih prava, demokratizacije, razvoja i civilnog društva.

U okviru natječaja ukupno je bilpo osigurano 79.640,00 eura, a maksimalni iznos traženih sredstava po projektu bio je 4.000,00 eura, dok sufinanciranje može biti i do 100 posto.

Ukupno su pristigle 72 prijave od kojih četiri nisu zadovoljile administrativne uvjete, a četiri nisu ostvarile minimum od 20 bodova prilikom ocjenjivanja, dok je jedna udruga odustala od sklapanja ugovora prije konačne odluke o financiranju. Financijske potpore ostvarile su 63 udruge i to u ukupnom iznosu od 80.807,63 eura.

Zamjenica Petek na samom je početku istaknula veliko zadovoljstvo što na području Krapinsko-zagorske županije djeluju sjajne udruge. Istaknula je kako Županija svih proteklih godina prati rad udruga koje rade sjajne projekte.

-Ove godine su trećina udruga koje su se javile na natječaj nove udruge i to govori kako je vrlo živa scena civilnog sektora na području županije – dodala je Petek.

Uime udruga koje su ostvarile pravo na financiranje programa i projekata obratila se Jasenka Borovčak iz DND-a Zabok istaknuvši da svi u udrugama, i zaposleni i volonteri, daju puno svog vremena, znanja truda i vještina, kako bi sve funkcioniralo onako kako treba.

-Zahvaljujem Krapinsko-zagorskoj županiji koja doista dugi niz godina prati potrebe udruga i svake godine u sve većoj mjeri razmišlja i promišlja na koji način raspisati ovaj natječaj da bi svi mogli dobiti sredstva – naglasila je Borovčak.

Sa zadovoljstvom je napomenula da je natječaj koncipiran tako da svima olakša prijavu te podsjetila na činjenicu da Županija u tu svrhu organizira i radionice namijenjene prijaviteljima.

a.kučić/sjever.hr
25.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.