Now Reading:
Zagrebačka županija ponovno domaćin inovativnim učenicima, studentima i poduzetnicima – Kožić: Bez inovacija nema napretka!
Full Article 2 minutes read

Zagrebačka županija ponovno domaćin inovativnim učenicima, studentima i poduzetnicima – Kožić: Bez inovacija nema napretka!

Pametna Plank strunjača, iBar Tender, pametna utičnica i model kanadera samo su mali dio od gotovo stotinjak inovacija iz cijele Hrvatske predstavljenih na 8. Izložbi inovacija “I3G” Ivanić-Grad. U suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske i Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije, organizira je Elektronički i računalni klub Ivanić-Grad, a okuplja nadarene učenike i studente iz cijele Hrvatske te inovativne poduzetnike. Ove godine inovacije predstavljaju u najvećem broju učenici osnovnih i srednjih škola, potom studenti te gospodarstvenici.

U ime Zagrebačke županije čestitke inovatorima i organizatorima uputio je župan Stjepan Kožić.

Bez inovacija nema napretka. One su temelj za gospodarski rast i razvoj cijelog društva, a upravo ova izložba okuplja one koji na tome rade od malih nogu – rekao je Kožić, podsjetivši na benefite koje će upravo ovom sektoru donijeti Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju gdje će učenici učiti radeći na najsuvremenijoj opremi.

Izložba inovacija “I3G” pokrenuta je 2014. godine kao platforma za razvoj inovativnog razmišljanja i pristupa u osmišljavanju novih proizvoda. Tijekom proteklih godina postala je jezgrom okupljanja mladih i inovativnih osoba koje povezuje ljubav prema tehničkoj kulturi, inovacijama i poduzetništvu, kao i stalna želja za novim znanjima i uspjesima.

– Na ovaj način želimo povezati učenike i mlade, da se mogu bolje informirati, povezati se i odlučiti se za daljnje obrazovanje. Ovdje imaju priliku komunicirati s fakultetima, srednjim školama, ali i inovatorima i poduzetnicima – rekao je organizator izložbe Josip Kožar.

Izložba inovacija otvorena je i sutra, 25. svibnja u hotelu Sport u Ivanić-Gradu.

www.sjever.hr
24.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.