Now Reading:
Zagrebačka županija ponovno domaćin inovativnim učenicima, studentima i poduzetnicima – Kožić: Bez inovacija nema napretka!
Full Article 2 minutes read

Zagrebačka županija ponovno domaćin inovativnim učenicima, studentima i poduzetnicima – Kožić: Bez inovacija nema napretka!

Pametna Plank strunjača, iBar Tender, pametna utičnica i model kanadera samo su mali dio od gotovo stotinjak inovacija iz cijele Hrvatske predstavljenih na 8. Izložbi inovacija “I3G” Ivanić-Grad. U suradnji s Udrugom inovatora Hrvatske i Zajednicom tehničke kulture Zagrebačke županije, organizira je Elektronički i računalni klub Ivanić-Grad, a okuplja nadarene učenike i studente iz cijele Hrvatske te inovativne poduzetnike. Ove godine inovacije predstavljaju u najvećem broju učenici osnovnih i srednjih škola, potom studenti te gospodarstvenici.

U ime Zagrebačke županije čestitke inovatorima i organizatorima uputio je župan Stjepan Kožić.

Bez inovacija nema napretka. One su temelj za gospodarski rast i razvoj cijelog društva, a upravo ova izložba okuplja one koji na tome rade od malih nogu – rekao je Kožić, podsjetivši na benefite koje će upravo ovom sektoru donijeti Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju gdje će učenici učiti radeći na najsuvremenijoj opremi.

Izložba inovacija “I3G” pokrenuta je 2014. godine kao platforma za razvoj inovativnog razmišljanja i pristupa u osmišljavanju novih proizvoda. Tijekom proteklih godina postala je jezgrom okupljanja mladih i inovativnih osoba koje povezuje ljubav prema tehničkoj kulturi, inovacijama i poduzetništvu, kao i stalna želja za novim znanjima i uspjesima.

– Na ovaj način želimo povezati učenike i mlade, da se mogu bolje informirati, povezati se i odlučiti se za daljnje obrazovanje. Ovdje imaju priliku komunicirati s fakultetima, srednjim školama, ali i inovatorima i poduzetnicima – rekao je organizator izložbe Josip Kožar.

Izložba inovacija otvorena je i sutra, 25. svibnja u hotelu Sport u Ivanić-Gradu.

www.sjever.hr
24.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.