Now Reading:
VELIKA AKCIJA Val uhićenja u Europi, uhićenih ima i u Hrvatskoj – uključeni DEA i Europol
Full Article 1 minutes read

VELIKA AKCIJA Val uhićenja u Europi, uhićenih ima i u Hrvatskoj – uključeni DEA i Europol

Širom Hrvatske jutros je uhićeno više osoba, u sklopu međunarodne policijske akcije razbijanja kriminalne skupine koju se sumnjiči za krijumčarenje više od 100 kilograma kokaina i heroina, te više od 100 kilograma hašiša, kao i krijumčarenja vojnoga vatrenoga oružja i eksploziva.

Također, neke od osumnjičenih u sklopu ove akcije u susjednim državama tereti se za likvidacije zaštićenih svjedoka te visoko rangiranih policijskih dužnosnika, donosi Jutarnji list.

Neslužbeno se doznaje da se uhićenja paralelno provode u nekoliko zemalja među kojima su BiH, Belgija, Italija, Nizozemska, te Slovenija i Njemačka, a u akciju su također uključene Američka agencija za borbu protiv narkotika (DEA) te Europol, dok je hrvatska policija koordinator čitave akcije.

U tijeku su pretrage desetaka stanova i poslovnih prostora na području nekoliko hrvatskih regija – između ostaloga, u Zagrebu i Rijeci, piše Jutarnji list.

Nekih od osumnjičenika u ovoj akciji već se od ranije nalaze u zatvorima širom Europe, a riječ je o osobama o kojima se već ranije pisalo u crnoj kronici.

sjever.hr/jutarnji.hr
24.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.