Now Reading:
KZŽ dodijeljen napredni MAMFORCE standard Change – Petek: Cilj nam je maksimalno učinkovita javna uprava u kojoj rade zadovoljni ljudi!
Full Article 3 minutes read

KZŽ dodijeljen napredni MAMFORCE standard Change – Petek: Cilj nam je maksimalno učinkovita javna uprava u kojoj rade zadovoljni ljudi!

Krapinsko – zagorskoj županiji u utorak je u Zagrebu na završnoj konferenciji projekta “Re-kreiraj život i posao za žene i muškarce” pod nazivom “Redefiniranje posla i života: budućnost rada novih generacija”, dodijeljen MAMFORCE standard Change.

Naime, nakon što je u ožujku KZŽ ušla u MAMFORCE zajednicu i preuzela početni standard BASIC, daljnjim praćenjem i primjenom preporuka napravila je i korak više te joj je dodijeljen napredni MAMFORCE standard Change.

– U procesu dobivanja MAMFORCE standarda detektirali smo naše slabije organizacijske točke. Analiza je pokazala da imamo mogućnost iskoraka u pogledu komunikacije i zadovoljstva radnika te ono što je jako važno, dijela koji se tiče osjećaja pripadnosti organizacije. Poboljšanjem tih područja našim djelatnicima zapravo poručujemo koliko su važni i koliko je njihov angažman važan za produktivnost i dobrobit cijele organizacije. Cilj nam je maksimalno učinkovita javna uprava u kojoj rade zadovoljni ljudi. Jer samo zadovoljni djelatnici mogu maksimalno doprinijeti prosperitetu organizacije, a samim time i svih onih za koje ta organizacija radi – poručila je zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je i preuzela standard od njegove autorice Diana Kobas Dešković.

Među dobitnicima MAMFORCE standard Change je i Poduzetnički centar KZŽ, ispred kojeg je Standard preuzeo Voditelj projekta u Uredu za razvoj poduzetničkih programa Miroslav Macan.

Zamjenica župana Jasna Petek je na konferenciji održala i izlaganje “Krapinsko-zagorska županija – rušimo predrasude i stvaramo ugodno radno okruženje”, u kojoj je kao raširenu predrasudu navela navodnu neučinkovitost, lijenost i nezainteresiranost djelatnika u javnim službama, dok se s druge strane Županija susreće sa slabim interesom kandidata na raspisanim natječajima za zapošljavanja, sve većim povećanjem obima posla te povećanjem neusklađenosti poslovnog i obiteljskog života.

Izlaganje “MAMFORCE s muške strane gledišta” održao je zamjenik direktorice Poduzetničkog centra KZŽ Denis Ranogajec, dok je voditeljica Odjela za financije i opće poslove Zagorske razvojne agencije Gordana Ana Dijaković izlagala na temu “U poslu i životu, najvažniji je balans”. Rezultate EU sufinanciranog projekta “RE-kreiraj život i posao za žene i muškarce” predstavile su Diana Kobas Dešković, Iva Pintauer Šmit iz Hrvatske zajednice županija te Irena Starman Frančić iz Hendala.

Sve sudionike konferencije uvodno su pozdravili državni tajnik Ivan Vidiš iz Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te direktorica tvrtke Spona Code Diana Kobas Dešković.

Podsjetimo, MAMFORCE zajednicu odgovornih poslodavaca čini više od 50 hrvatskih i regionalnih organizacija privatnog i javnog sektor. Dobivanje MAMFORCE standarda potvrđuje da organizacije provode obiteljski odgovorne i rodno osviještene politike upravljanja ljudskim potencijalima.

www.sjever.hr
23.05.2023.

Input your search keywords and press Enter.

Prijavite se za primanje prvih

regionalnih digitalnih novina

Uspješno ste se prijavili!

Došlo je do pogreške prilikom pokušaja slanja vašeg zahtjeva. Molim pokušajte ponovno.

Slanjem podataka suglasni ste s Uvjetima korištenja, specifičnim svrhama korištenja i vašim pravima.